Στο κενό έπεσε για ακόμη μια φορά η έκκληση του Συνηγόρου του Πολίτη να μην μετέχουν μικρά παιδιά σε τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων. Τα επικοινωνιακά επιτελεία έκριναν διαφορετικά και ήδη τα παιδιά φιγουράρουν σε διαφημίσεις κομμάτων για να κάνουν εντύπωση και να περάσουν τα προεκλογικά μηνύματα. Όχι –ευτυχώς- όλα τα κόμματα.
Σε αυτές τις εκλογές παιδιά χρησιμοποίησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
Με τίτλο «Η νέα γενιά της Χρυσής Αυγής» τρία παιδιά θέλουν (;): Όταν μεγαλώσουν να έχουν δουλειά. Να μάθουν σωστά την ιστορία της χώρας. Να μην ξεπουλήσουν το μέλλον. Να μη γίνουν μειοψηφία στη χώρα. Και θέλουν τέλος η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.
Ο Πάνος Καμμένος βγήκε ξανά με τον «μικρό Αλέξη» όπως και στις προηγούμενες εκλογές, μόνο που αυτή τη φορά του έσπασε το χέρι…
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΣτΠ δημοσίευσε ξανά την επιστολή που είχε στείλει προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πριν τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, προτείνοντας :
«διακομματική συμφωνία, ώστε να αποφεύγεται η φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των πολιτικών με παιδιά, καθώς και η εμφάνιση και συμμετοχή των παιδιών σε πολιτικά μηνύματα, διαφημίσεις, αφίσες, προεκλογικές ομιλίες και εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Συνήγορος του Παιδιού, η Αρχή έχει ασχοληθεί εκτενώς με την παρουσία των παιδιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνομες επεμβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, σύμφωνα και με τις επιταγές της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 16).
Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται.»

Κάποτε, ίσως, όποιοι δεν συμμορφώνονται, θα πρέπει να εκπίπτουν της εκλογικής αναμέτρησης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ