Ειδήσεις

Ερείπιο 104 ετών αντικειμενικής αξίας 22.848 ευρώ!

Τα απίστευτα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζουν να εκπλήσσουν ακόμη και τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη και ερειπωμένα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από 100 και πλέον χρόνια βρέθηκαν να υπολογίζονται ως διαμερίσματα στην Αθήνα και το υπουργείο να απαιτεί από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν φόρο. Και οι ιδιοκτήτες απλά… χαρίζουν τα χαλάσματα στο κράτος. Χαρακτηριστική η περίπτωση που αποκαλύπτει το epiruspost.gr για τη Γολά είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στο Δήμο Φιλιατών στην Ηπειρο, στο οποίο κατοικούν λιγότεροι από 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία.
Σε αυτόν τον οικισμό τα περισσότερα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν γίνει ερείπια. Οπως το συγκεκριμένο σπίτι το οποίο είναι μόλις 49 τετραγωνικά και κατασκευάστηκε πριν από 104 χρόνια και πλέον δεν κατοικείται, όπως είναι εμφανές.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών αυτό το σπίτι έχει αντικειμενική αξία 22.848,79 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες του το χαρίζουν στο ελληνικό Δημόσιο, με την προϋπόθεση, ότι θα τους καταβληθεί το μισό της αντικειμενικής αξίας!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου