Πολιτιστικά

ΔΙΟΔΟΣ: Δράσεις που απευθύνονται στην 3η ηλικία με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Δίοδος», απευθύνεται στην ευρύτερη κοινότητα με σκοπό την πρωτογενή πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της υγείας, γενικότερα, εφαρμόζοντας προγράμματα βασισμένα στη βιωματική μεθοδολογία. Φιλοσοφία μας είναι να διαμορφώνουμε τα προγράμματα μας αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινότητας, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον οξυμμένο εξαιτίας της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, η ¨Δίοδος¨ προγραμματίζει δράσεις που απευθύνονται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα με στόχο να υπογραμμίσουμε την προσφορά των ηλικιωμένων και τη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της οικογένειας, καθώς, λόγω των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας φαίνεται να επιβιώνει με δυσκολίες και οι ίδιες οι συνθήκες ξαναβάζουν μέσα στην οικογένεια με ενεργό ρόλο τον παππού και τη γιαγιά, ενώ η συμμετοχή τους σ΄ αυτήν εκτός από χρήσιμη είναι πια και αναγκαία.
Πιο αναλυτικά και σε ότι αφορά στην 1η φάση των συγκεκριμένων δράσεων θα πραγματοποιηθεί:

Προβολή της ταινίας : ¨THE STRAIGHT STORY¨ του David Lynch με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η ταινία μέσα από ένα διαφορετικό ταξίδι, μιλά για την αγάπη και τη δύναμη της θέλησης ενός πρωταγωνιστή που η προχωρημένη ηλικία του από εμπόδιο μετατρέπεται σε κινητήρια δύναμη.
Η ταινία θα προβληθεί στον κήπο της ¨Διόδου¨ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20:30

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όλα τα προγράμματα της ¨Διόδου¨ είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου