Ρεπορτάζ

Ο Δήμος Ρόδου προχωρεί σε γενικό «λίφτινγκ» των ΚΕΠ

Σε γενική αναδιάρθρωση του προσωπικού, προχωρά ο Δήμος Ρόδου στα ΚΕΠ σε ολόκληρο το νησί.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης, αφενός, ‘ανοίγει η… βεντάλια των ΚΕΠ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των δημοτών και αφετέρου, γίνεται ξεκαθάρισμα στις θέσεις και αρμοδιότητες του προσωπικού’.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
«Είχαμε την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 μία συνάντηση με τον διευθυντή των ΚΕΠ Νήσου Ρόδου κ. Λευτέρη Αυγερινού, όπου συζητήσαμε τρέχοντα θέματα. Ένα από τα ζητήματα είναι ο εξοπλισμός του ΚΕΠ στην Κρεμαστή με σύγχρονα μηχανήματα ενώ το ίδιο εξετάσαμε για όλα τα υπόλοιπα ΚΕΠ –και αυτά που ξεκινούν την λειτουργία τους σε Άγιο Ιωάννη, Κοσκινού και Λίνδο. Επιπλέον, του ανέθεσα να ετοιμάσει μια εισήγηση με αντικείμενο να σταματήσουν τα (λεγόμενα) ‘παράλληλα καθήκοντα’ στην διεύθυνση των ΚΕΠ, καθώς ουδεμία βοήθεια προσφέρουν στον θεσμό.
Όταν λέω ‘παράλληλα καθήκοντα’ αναφέρομαι σε περιπτώσεις, όπου ένας π.χ. υπάλληλος ενώ είναι προϊστάμενος σε ΚΕΠ εργάζεται καθ όλη την διάρκεια του ωραρίου του σε άλλη θέση (!) Αυτό το καθεστώς που ίσχυε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καταλαβαίνετε ότι ενώ κάποιος εργάζεται σε άλλο γραφείο, λαμβάνει και το επίδομα του προϊσταμένου. Γι αυτό θα ετοιμάσω μια εισήγηση ώστε με τον νέο κανονισμό στον Δήμο Ρόδου, να γνωρίζουμε αναλυτικά ποιο είναι το προσωπικό, ποιοι υπάλληλοι απασχολούνται και σε ποιες θέσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία».
Σημειώνεται ότι στη νήσο Ρόδου λειτουργούν, πλέον, 15 συνολικά ΚΕΠ: Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου, Συνοικίας ‘Μητρόπολης Ρόδου’, Συνοικίας ‘Ροδίνι’ Ρόδου, Συνοικίας ‘Αγίων Αποστόλων’ Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας Ρόδου, Αρχαγγέλου, Αφάντου, Έμπωνας, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Σορωνής, Λάρδου, Γενναδίου, Κρεμαστής, Αγίου Ιωάννη (Ανάληψης), Λίνδου και Κοσκινού.
«Με την έναρξη λειτουργίας στον Άη Γιάννη, στην Λάρδο και στα Κοσκινού, ‘ανοίγει η βεντάλια των ΚΕΠ και καλύπτεται το νησί και από γεωγραφικής άποψης. Δεν μπορούν να μείνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς ΚΕΠ. Σε αυτό το νέο σχεδιασμό, θέλω να γνωρίζω ποιο είναι το προσωπικό μας, οι υπάλληλοι, προϊστάμενοι κ.λπ. Βλέπετε ότι και ο υπουργός κ. Γεωργαντάς δίνει μεγάλο βάρος στον θεσμό των ΚΕΠ. Δεν μπορεί στην Ρόδο να έχουμε αυτή την κατάσταση με τα… ‘παράλληλα καθήκοντα’. Επιπλέον, έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία και οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη. Ευελπιστώ το νέο πιλοτικό πρόγραμμα ‘mylifekep’ να μπορέσει να επεκταθεί παντού.
Ο ίδιος ο υπουργός, έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρχει υπάλληλος σε κάθε ΚΕΠ που θα βοηθάει τον πολίτη για να μάθει πώς να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά για όσες διαδικασίες θέλει. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία στα ΚΕΠ και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός. Δεν είναι μόνο η τρίτη ηλικία είναι και οι νεώτεροι που δεν γνωρίζουν την εφαρμογή αυτών των υπηρεσιών. Μέσα στον Σεπτέμβριο, θα κάνω περιοδεία μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να ενημερώσουμε όλους τους προέδρους των κοινοτήτων και τους χωρικούς για τις νέες διαδικτυακές λειτουργίες και προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου. Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσω και μία νέα εφαρμογή σύμφωνα με την οποία θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους διαδικτυακά και να γνωρίζουν ποια μέρα και ποια ώρα θα πάνε σε μια υπηρεσία και ποιος υπάλληλος θα τους εξυπηρετήσει. Ο Δήμος Ρόδου, εισέρχεται πλέον σε νέα εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης.
Να σημειωθεί πάντως, ότι ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει σε προσλήψεις για τα ΚΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα –ο αριθμός των οποίων θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου