Σε  500.000 ευρώ ανέρχονται  τα διαφυγόντα κέρδη του δήμου Ρόδου

Σε  500.000 ευρώ ανέρχονται  τα διαφυγόντα κέρδη του Δήμου Ρόδου από  παράνομες δραστηριότητες στις παραλίες της Ρόδου.
Αυτό κατήγγειλαν χθες ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης σε συνέντευξή τύπου.
«Διαπιστώσαμε πως υπάρχουν αρκετά άτομα που εργάζονται παράνομα στις παραλίες. Είναι άνθρωποι οι οποίοι  δεν έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν με ευθύνη του Δήμου. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του γραφείου της ΚΥΔ στη Ρόδο κ. Δημήτρη Μπελτέκου αποφασίστηκε να τους δοθεί μiα εβδομάδα προθεσμία για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Αν δεν το πράξουν θα ξεκινήσουν έλεγχοι  και θα  επιβληθούν  πρόστιμα», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης και  πρόσθεσε πως ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων.
«Υπάρχει θέμα με αυτούς που δεν  έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν με ευθύνη του Δήμου. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται στις ακτές παράνομα. Δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και κάποιοι επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος στις δημοπρασίες. Εμείς θέλουμε να περιοριστεί η ανομία και η μαύρη εργασία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ανακοίνωσε παράλληλα και την έναρξη ελέγχων στη Μεσαιωνική Πόλη  από μικτό συνεργείο που θα συγκροτηθεί άμεσα.
«Θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι και στη Μεσαιωνική Πόλη. Θα εστιάσουμε την προσοχή μας στους επιχειρηματίες οι οποίοι  τοποθετούν τα εμπορεύματα και τα τραπεζοκαθίσματά τους σε χώρους που δεν επιτρέπεται.  Και σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουμε σε  επιβολή προστίμων και ανακλήσεις αδειών. Δεν μπορεί να έχουν απαιτήσεις από το Δήμο  και να μην τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους», τόνισε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Σε ερώτηση σχετικά με τα διαφυγόντα έσοδα του Δήμου οι κκ. Βασίλης Ψυλλάκης  και Γιώργος Πόκκιας δήλωσαν:
«Υπάρχουν δύο κατηγορίες οφειλετών. Αυτοί που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το  Δήμο και δεν έχουν πληρώσει αυτά που τους αναλογούν.
Περιμένουμε πως θα  τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι όμως κι άλλοι  που δραστηριοποιούνται παράνομα στις ακτές, εισπράττουν χρήματα και δεν θέλουν να πληρώσουν αυτά που αναλογούν στο Δήμο.  Αν αναλογιστούμε πως τουλάχιστον 500 άτομα είχαν βρει απασχόληση στις  ακτές καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος. Εκτιμούμε πως τα διαφυγόντα έσοδα ανέρχονται σε  500.000 ευρώ».
Ο κ. Γιώργος Πόκκιας δήλωσε  επίσης, πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά στις ακτές εξαιτίας των εντατικών ελέγχων.
«Οι έλεγχοι θα επεκταθούν στις παραλίες της δυτικής και της ανατολικής πλευράς του νησιού. Δεν θα σταματήσουμε τις εξορμήσεις και στο οδικό δίκτυο», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
«Μετά από διενέργεια ελέγχων των  αρμοδίων υπηρεσιών σε συνεργασία με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Ψυλλάκη διαπιστώθηκε ότι πολλές όμορες του αιγιαλού επιχειρήσεις, κάνουν χρήση της παραλίας χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.  Μετά από σχετική σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίστηκε, μικτά συνεργεία του Δήμου  και του Αυτοτελούς Γραφείου της ΚΥΔ να προχωρήσουν άμεσα σε επιτόπιους ελέγχους  και στην επιβολή των σχετικών προστίμων τα οποία θα είναι ιδιαίτερα υψηλά. Διευκρινίζεται πως τα αιτήματα για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του Αιγιαλού διεκπεραιώνονται  από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Δωδεκανήσου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες  στη δημοσιότητα.

Ένα σχόλιο στο Oργιο παρανομίας στις παραλίες της Ρόδου!

  1. Avatar Ο/Η Μάνος λέει:

    κ. Πόκια είδη φθάσαμε στον Σεπτέμβριο. Τώρα ξυπνήσατε? Όλο το καλοκαίρι κοιμόσασταν ή πίνατε τζάμπα τα ποτάκια σας? Έλεος πια………………

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ