Τοπικές Ειδήσεις

Οριστικοποιήθηκε το «διαζύγιο» του Δήμου Ρόδου με την ENACT AE

Εν αναμονή της υποβολής δηλώσεως παραιτήσεως από τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει η κοινοπραξία «Enact AE – Στηριξις Τεχνική ΑΕ» και οι δύο εταιρείες μεμονωμένα, τελεί η δημοτική αρχή Ρόδου για να ολοκληρωθεί το «διαζύγιο» και να καταβληθούν τα συμφωνηθέντα από την υλοποίηση της συμβάσεως «μαμούθ» για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον οδοκαθαρισμό.

Ηδη χθες αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια» δύο αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης, προάγγελος της εκδόσεως και των σχετικών ενταλμάτων, για την οριστική διευθέτηση του οικονομικού σκέλους της «αντιδικίας».
Η πρώτη αφορά στη δέσμευση πίστωσης ύψους 3.299.000 € για την αποκομιδή–μεταφορά και διαχείριση ΑΣΑ, σάρωση (μηχανική και χειρονακτική), χορτοκοπή– κλαδοκοπή (μηχανική και χειρονακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου.
Η δεύτερη αφορά στη δαπάνη ύψους 999.000 € για την αποκομιδή–μεταφορά και διαχείριση ΑΣΑ, σάρωση (μηχανική και χειρονακτική), χορτοκοπή–κλαδοκοπή (μηχανική και χειρονακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου.
Η ΕΝΑCT AE υπέβαλε στο μεταξύ στον Δήμο Ρόδου αίτημα έκδοσης βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασιών και επιστροφής εγγυητικών επιστολών ποσού 478.707,35 € και 62.187,62 € αντίστοιχα, που έχουν εκδοθεί από το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. και εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης ποσού 191.000 €, που εκδόθηκε από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.
Πέραν τούτου, την 17η Ιουνίου 2021 στον χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί στο Τσαΐρι, συνετάχθη πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής των εγκαταστάσεων με την ίδια εταιρεία, με επιφύλαξη.
Στο μεταξύ χθες αναμενόταν να υπογραφούν και να αναρτηθούν στο ΚΗΔΜΗΣ οι συμβάσεις του Δήμου Ρόδου με 3 εταιρείες για την μίσθωση απορριμματοφόρων και πληρώματος για την υλοποίηση του ίδιου έργου μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασίων και την προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού.
Αρμοδίως από τον Δήμο Ρόδου δηλωνόταν ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην αποκομιδή θα λυθούν και μάλιστα άμεσα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου