Ειδήσεις

Ο βουλευτής κ. Τέρενς Κουίκ θα καλύψει το κενό της Μ. Ιατρίδη

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Ρόδο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, που θα καλύψει το κενό, που άφησε για το κόμμα στο νομό, η κ. Μίκα Ιατρίδη με την ανεξαρτητοποίησή της.

Ο κ. Κουίκ είχε συνάντηση προχθές το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάση Σταμούλη. Επισκέφθηκε επίσης τη Μεσαιωνική Πόλη και συνομίλησε με επιχειρηματίες.

Χθες το πρωί επισκέφθηκε το μνημείο της Καλλιθέας και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αναστύλωσης. Συνάντηση είχε επίσης με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χ. Νικολόπουλο, τον Λιμενάρχη κ. Γ. Αρμπουνιώτη και τον υποδιοικητή της ΠΥΡ κ. Γιάννη Τσιτσικά.

«Είναι η πολλοστή φορά που έρχομαι στη Ρόδο. Επισκεπτόμουν το νησί για να στηρίξω την κ. Μίκα Ιατρίδη. Από τη στιγμή που έκρινε ότι πρέπει να ακολουθήσει το δικό της πολιτικό δρόμο, μαζί με τον Πάνο Καμμένο αποφασίσαμε να αναλάβω και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Δωδεκανήσου. Θα με έχετε εδώ τακτικά για να προωθώ τα προβλήματά σας και να ανοίγω και πόρτες στα υπουργεία για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στα θέματα που συζήτησε προχθές με τον πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάση Σταμούλη.
«Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν λαμβάνουν τις αποδοχές τους όταν πρέπει. Υπάρχει και το θέμα των αλλοδαπών σπουδαστών», είπε ο κ. Κουίκ.
«Καταλαβαίνουμε πως οι ξενοδόχοι είναι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Θα πρέπει όμως και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται», τόνισε ο κ. Κουίκ.

«Οργανώνουμε επίσης και επισκέψεις στην Κάλυμνο και στην Κω για να ενημερωθούμε για όλα τα προβλήματα. Γίνεται ανακατάταξη στον τομέα μου. Μέχρι τώρα είχα υπό την ευθύνη μου τα Ιόνια Νησιά. Τώρα θα είμαι υπεύθυνος για τα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Κουίκ.
Σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση της κ. Μίκας Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Θα μείνω στη λιτή ανακοίνωση του κόμματος. Καλό πολιτικό ταξίδι. Ο λαός θα κρίνει».

Σχετικά με την φημολογούμενη ένταξη της κ. Μίκα Ιατρίδη στη ΝΔ, ο κ. Κουίκ δήλωσε:
«Θα έλεγα πως καλό θα ήταν να ρωτήσετε την ίδια. Εγώ είμαι στους Ανεξάρτητους Έλληνες και παλεύω για τα ιδανικά του κόμματος. Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Συζητήσαμε και κυρίως ακούσαμε την εκλογική μας βάση. Θα έπρεπε η κ. Ιατρίδη να περιμένει δέκα ημέρες, να έρθει στο κόμμα, να μιλήσει δημόσια, κοιτάζοντας όλους στα μάτια. Μετά να έπαιρνε την απόφασή της. Ακόμη περιμένω να με κοιτάξει στα μάτια. Βοήθησα στην εκλογή και στην επανεκλογή της. Δεν μετανιώνω και δηλώνω πως την αγαπώ».
Ο κ. Κουίκ κατήγγειλε πως η κυβέρνηση δεν βγαίνει στην επίθεση για να ακυρώσει τα επώδυνα μέτρα, που θίγουν τους Έλληνες.

«Δεν κτυπούν το χέρι στο τραπέζι για να αντιδράσουν επειδή οι Έλληνες θα φθάσουν στο σημείο να πληρώνουν ενοίκιο για τα ακίνητά τους αφού δεν θα μπορούν να καλύψουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων. Αφού δεν βγαίνουν στην επίθεση για αυτά τα ζητήματα, που σχετίζονται με την επιβίωση των πολιτών, δεν θα ασχοληθούν και με σοβαρότερα προβλήματα, όπως η παράνομη μετανάστευση. Εμείς προειδοποιήσαμε πως με τη δημιουργία στρατοπέδων υποδοχής παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο, ανοίγουν οι ορέξεις κάποιων. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο και εθνικά εγκληματικό που δημιουργήθηκαν τέτοιοι χώροι στη Θράκη».
Σε ερώτηση σχετικά με τη στρατηγική του κόμματος για τον τουρισμό, ο κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Θα έλεγα στην κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, που μας ομιλεί για το Success Strory των 17 εκατομμυρίων τουριστών, να έρθει στη Ρόδο και να περπατήσει στην οδό Σωκράτους στη Μεσαιωνική Πόλη. Να συνομιλήσει με τους καταστημάρχες, που περιμένουν στην πόρτα των επιχειρήσεων τους τουρίστες. Έρχονται τα κρουαζιερόπλοια αλλά τα ταμεία τους είναι άδεια γιατί οι επισκέπτες δεν δαπανούν χρήματα».
Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στη Ρόδο από την εφαρμογή του προγράμματος All Inclusive.

«To πρόγραμμα All Inclusive έχει κάνει τεράστια ζημιά και στη Ρόδο. Η τουριστική φιλοσοφία που εφαρμόζεται δείχνει πως είμαστε σε τελείως λάθος δρόμο. Μπορεί να έρχονται τουρίστες αλλα δεν διαθέτουν χρήματα», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ δήλωσε πως όταν θα έρθει ξανά στη Ρόδο θα ζητήσει να του παραδοθούν στοιχεία που θα σχετίζονται με τους κατάπλους των κρουαζιεπλοίων.

«Θέλω όταν έρθω ξανά στο νησί να μελετήσω τα στοιχεία που σχετίζονται με τους κατάπλους των κρουαζιεροπλοίων. Επιθυμώ να μάθω πόσα πλοία πηγαίνουν στην Κρήτη. Η πατρίδα μας όμως έχει ισοδύναμα. Όλοι οι τουριστικοί προορισμοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ.
«Ανω κάτω» και στη Ρόδο

οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»
«Ανω-κάτω» έχουν γίνει και στη Ρόδο οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», ενώ σπεύδει στο νησί ο βουλευτής κ. Τέρενς Κουίκ.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή καλούνται μέλη της να υποβάλουν την παραίτησή τους γιατί «δεν πίστεψαν ποτέ ότι ανήκαν στον πυρήνα του κινήματος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Απευθυνόμαστε σε εκείνα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Ρόδου, τα οποία ποτέ δεν πίστεψαν πραγματικά ότι ανήκαν στον πυρήνα του κινήματος και που δεν πρεσβεύουν πια τα παραπάνω, και ζητάμε ακόμη και τώρα την παραίτησή τους και την παράδοση της κομματικής τους ταυτότητας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου