Αιχμές κατά των πρώην συνεργατών του που αποχώρησαν από την παράταξη και είναι υποψήφιοι με άλλες παρατάξεις στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, άφησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Δήλωσε ότι δεν τον έχουν πικράνει οι αποχωρήσεις, άλλωστε ο Ιούδας πήγε και κρεμάστηκε μετά την προδοσία… Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του, που αυτοί οι οποίοι αποχώρησαν και είναι υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς, διαφημίζουν το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής.
Αναλυτικότερα ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε τα εξής: «Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 5η Μαΐου. Εκείνη την ημέρα γίνεται η κατάσταση με την κατάταξη των υποψηφίων στις δημοτικές ενότητες κλπ. Αυτή η υπογραφή μετρά. Μέχρι τότε οι συνεργάτες που δηλώνουν τη συμμετοχή τους σε ένα ψηφοδέλτιο έχουν την ηθική υποχρέωση να τηρήσουν την υπόσχεσή τους. Οι συνεργάτες που επέλεξαν να είναι σε άλλο συνδυασμό, ζήτησαν τη γνώμη μου στο πλαίσιο πάντα της καλής συνεργασίας και συνεννόησης. Κάτι αντίστοιχο είχα κάνει κι εγώ. Είχα ενημερώνει το 2014 τον τότε περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Ασκούσα τα καθήκοντα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη μέχρι τις 31 Αυγούστου που παρέδωσα τα κλειδιά στο διάδοχό μου.
Θα δείξει ο χρόνος ποιες επιλογές ήταν σωστές και ποιες όχι. Είναι θέμα προσωπικών αποφάσεων. Δεν θα το σχολιάσω. Με χαρά όμως βλέπω συνεργάτες μου οι οποίοι είναι σε άλλο συνδυασμό να διαφημίζουν έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας περιφερειακής αρχής σε στενή συνεργασία πάντα με εμένα ως δήμαρχο. Όταν λοιπόν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων προβάλλουν με βιντεάκια τα έργα της δικής μου δημοτικής θητείας, χαίρομαι που οι ανθυποψήφιοί μας διαφημίζουν το έργο μας.
Όλα πιθανά είναι στην πολιτική. Δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί και μεμψιμοιρίες. Δεν υπάρχουν πικρίες. Άλλωστε ο Ιούδας ο ίδιος κρεμάστηκε μετά την προδοσία…».
Σήμερα η παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του Φώτη Χατζηδιάκου εγκαινιάζει το εκλογικό της κέντρο στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Εθελοντών Δωδεκανησίων. Ο δήμαρχος πρόκειται να παρουσιάσει τα έργα που έχουν παραχθεί και δρομολογηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, ενώ θα αναλύσει και τους βασικούς στόχους της επόμενης περιόδου (σε περίπτωση που ανανεώσει τη θητεία της η παράταξη του κ. Χατζηδιάκου)
«Η προεκλογική περίοδος αρχίζει επίσημα στις 26 Απριλίου, ένα μήνα ακριβώς πριν τις εκλογές. Με τα εγκαίνια του προεκλογικού μας κέντρου την Παρασκευή, ξεκινάμε με τους παλιούς και νέους συνεργάτες μας, κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία αυτή των τεσσεράμισι ετών που διανύσαμε, θα αναφερθούμε στους στόχους και στον προγραμματισμό για την επόμενη ημέρα.
Η ομάδα των συνεργατών μου δουλεύει στο σχεδιασμό της επόμενης θητείας. Εμείς γνωρίζουμε, μπορούμε και θέλουμε. Το να βγαίνει μία παράταξη και να καλεί τους πολίτες να καταθέσουν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ιδέες για το πρόγραμμά της, ακούστηκε ως πρωτοποριακό. Εμείς ήδη από το 2014 είχαμε ανοίξει μία αντίστοιχη πλατφόρμα με τον τίτλο «συναποφασίζω». Είχαμε βάλει όμως τους βασικούς άξονες του προγράμματος, ζητώντας από τους συμπολίτες μας τις απόψεις τους πάνω στους άξονες αυτούς. Δεν ζητήσαμε συλλήβδην να καταθέσουν ιδέες μέσα σε ένα… κουβά. Ζητήσαμε από τους Ροδίτες να ιεραρχήσουν τα θέματα και τις προτεραιότητες. Έτσι γίνεται η σωστή διαβούλευση μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Βέβαια ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως θέλει», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος για μία ακόμη φορά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι όλα αυτά τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή δρομολογούνται, δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος, Φ. Χατζηδιάκος δήλωσε τα εξής: «Η αγωνία μας η μεγάλη δεν είναι οι εκλογές. Δεν είναι αυτή η βασική μας προτεραιότητα. Αγωνιούμε να προχωρήσουν τα έργα που έχουμε προγραμματίσει. Και δεν γίνονται όλα αυτά τα έργα για προεκλογικούς σκοπούς, όπως σχολιάζουν κάποιοι. Σήμερα υπέγραψα για τις ασφαλτοστρώσεις και τις διαγραμμίσεις στη δυτική πλευρά…. Πέρυσι η σύμβαση αυτή είχε υπογραφεί τον Ιούλιο… Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαμε ούτε τις διαγραμμίσεις αλλά ούτε και τα πεζοδρόμια να κάνουμε νωρίτερα. Δεν γίνονται για προεκλογικούς λόγους τώρα τα έργα. Στα εγκαίνια των γραφείων της παράταξης θα απαριθμήσω μία σειρά από έργα που θα γίνουν ίσως λίγο πριν τις εκλογές. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που κάποια εμβληματικά έργα όπως η Ροδιακή Έπαυλη θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές. Δουλεύαμε όμως πάρα πολύ καιρό να φτάσουμε στο σημείο αυτό, να βρούμε χρηματοδοτήσεις, να κάνουμε διαγωνισμούς…».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σχόλια και αναρτήσεις υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια του εκχυδαϊσμού. «Τιμώ και εκτιμώ όλους τους συνυποψήφιους και τους υποψήφιους (αντίπαλων παρατάξεων)… Όλοι πιστεύω ότι ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου. Αυτός είναι ο κοινός στόχος όλων. Επιβάλλεται όμως να επικρατήσει ένας πολιτικός πολιτισμός. Οι επικεφαλής των παρατάξεων τηρούν αυτό τον πολιτικό πολιτισμό. Υπάρχουν όμως απρόσωπα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αγγίζουν τα όρια του εκχυδαϊσμού. Προσωπικά ζητώ από υποψήφιους της παράταξής μου και ανθρώπους του κοντινού μου περιβάλλοντος, συγγενείς μου, να μη ρίχνουν το επίπεδο…», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ένα σχόλιο στο O δήμαρχος για τους συνεργάτες του που αποχώρησαν: “Ο Ιούδας κρεμάστηκε μετά την προδοσία”!!

 1. Avatar Ο/Η kaklamanispiter@hotmail.com λέει:

  «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»

  Οι αλεπούδες δεν είναι γατιά, να πιάνονται με τα νύχια τους και ν’ ανεβαίνουν όπου τους αρέσει. Ωστόσο, δοκίμασε κάμποσες φορές. Πιάστηκε από δω, πιάστηκε από κει, τίποτα δεν κατάφερνε. Καθότανε μόνο κάτω, σήκωνε τα μάτια της στα σταφύλια, τα κοίταζε καλά καλά κι ο καημός τους την έτρωγε.

  Στα κατατελευταία απελπισμένη, για να παρηγορηθεί, κορόιδεψε η ίδια τον εαυτό της:
  – Δε βαριέσαι, δεν πειράζει, ας πάμε παρακάτω… Εξάλλου, αυτά δεν τρώγονται. Αγίνωτα είναι ακόμη…

  Τα σταφύλια, ακούγοντάς τη, μοιάζανε να την ειρωνεύονται, να την περιγελούν:

  – Ακούς εκεί… Είμαστε, λέει, αγίνωτα! Εμείς, κυρα-αλεπού, αγίνωτα δεν είμαστε. Γλυκά, σαν το μέλι, είμαστε! Μα, αφού δε μας φτάνεις, τι να πεις… μας λες αγίνωτα, για να ξεγελάσεις την ανημποριά σου!

  Από το μύθο αυτό έμεινε και η έκφραση:
  «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ