«Ο ελληνικός λαός πέρασε οκτώ χρόνια πολύ δύσκολων πολιτικών, αλλά η χώρα έχει βελτιώσει σημαντικά την οικονομική της θέση», παραδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της Συνόδου του ΔΝΤ.

Στάθηκε στο γεγονός ότι καταγράφεται σημαντική αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, σημειώνοντας ότι η απόδοση του 10ετούς ήταν χθες κάτω του 4%, «δείγμα ότι οι αγορές κοιτούν την Ελλάδα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν», γεγονός κρίσιμο, δεδομένου ότι το ιδιωτικό χρέος θα αντικαθιστά το δημόσιο.

Την ίδια στιγμή παραδέχτηκε ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία ξεπέρασαν τις προβλέψεις του Ταμείου, αν και παράλληλα σημείωσε ότι ορισμένα «δραστικά μέτρα» δεν ήταν στις συμβουλές του Ταμείου και ότι χρειάζονταν περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις. Ανέφερε δε ότι δεν είναι υπέρ περαιτέρω περικοπών των δημόσιων δαπανών.

Δεν έχουμε τελειώσει, το Ταμείο είναι δεσμευμένο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ προσθέτοντας ότι περιμένει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΔΝΤ, σημείωσε ότι θέλει να βοηθήσει και θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί εντός του πλαισίου λειτουργίας του, χωρίς να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά της.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ