ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Ασημένια” η Μιλλούση στη δοκό στο παγκόσμιο κύπελλο “AGF Trophy

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Μιλλούση

Άλλο ένα μετάλ­λιο πανη­γύ­ρισε η ελλη­νική γυμνα­στική στο Μπακού, με τη Βασι­λική Μιλ­λούση να κατακτά τη 2η θέση στη δοκό ισορ­ρο­πίας στο παγκό­σμιο κύπελλο ενόρ­γα­νης “AGF Trophy 2017”

Άλλο ένα μετάλ­λιο πανη­γύ­ρισε η ελλη­νική γυμνα­στική στο Μπακού, με πρω­τα­γω­νί­στρια αυτή τη φορά τη Βασι­λική Μιλ­λούση, η οποία κατέ­κτησε τη 2η θέση στη δοκό ισορ­ρο­πίας στο παγκό­σμιο κύπελλο ενόρ­γα­νης “AGF Trophy 2017”, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη έμεινε οριακά εκτός βάθρου, τερ­μα­τί­ζο­ντας 4η στον τελικό του εδάφους.

Η Μιλ­λούση, η οποία υπο­στη­ρί­ζε­ται από τον Stoiximan.gr, έκανε σπου­δαία εμφά­νιση στον τελικό της δοκού και κέρδισε δικαιω­μα­τικά το αση­μέ­νιο μετάλ­λιο με 13,633 β., τερ­μα­τί­ζο­ντας πίσω από τη Ρουμάνα σταρ Κατα­λίνα Πονόρ (13,833 β.), ενώ την τριάδα συμπλή­ρωσε η Αυστραλή Έμιλι Λιτλ (13,433 β.).

Στον προ­κρι­μα­τικό της Παρα­σκευής (17/03) η έμπειρη Ελλη­νίδα πρω­τα­θλή­τρια είχε πλα­σα­ρι­στεί στην 4η θέση με 13,133 βαθμούς, αλλά αυτή τη φορά απέφυγε τις αστά­θειες και παρου­σί­ασε εξαι­ρε­τικά το και­νούρ­γιο πρό­γραμμά της, με το οποίο ελπίζει να φτάσει σε διά­κριση και στο προ­σε­χές ευρω­παϊκό πρω­τά­θλημα.

Αντί­θετα, ένα βήμα μακριά από το βάθρο των μεταλ­λίων έμεινε η Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέ­κτησε την 4η θέση στον τελικό των ασκή­σεων εδάφους. Η 25χρονη πρω­τα­θλή­τρια παρου­σί­ασε ένα αξιό­λογο πρό­γραμμα και συγκέ­ντρωσε 12,633 βαθμούς, που την έφερναν στην 3η θέση μέχρι να αγω­νι­στεί η τελευ­ταία φινα­λίστ, η Μαρίνα Νεκρά­σοβα από την «οικο­δέ­σποινα» χώρα του Αζερ­μπαϊ­τζάν, η οποία βαθ­μο­λο­γή­θηκε με 12,833 και έκανε δικό της το χάλκινο μετάλ­λιο.

Τις δύο πρώτες θέσεις πήραν η Ρουμάνα Κατα­λίνα Πονόρ (13,433 β.) και η Αυστραλή Έμιλι Λιτλ (13,400 β.). Στον προ­κρι­μα­τικό του αγω­νί­σμα­τος, η Ξουλόγη είχε κατα­λά­βει την 6η θέση με 12,200 βαθμούς.

Η διορ­γά­νωση του Μπακού απο­τέ­λεσε για τις Εθνικές ομάδες την πρόβα τζε­νε­ράλε ενόψει του ευρω­παϊ­κού πρω­τα­θλή­μα­τος ανδρών – γυναι­κών του ερχό­με­νου μήνα (Κλουζ-Ναπόκα, 19-23 Απρι­λίου).

Η ελλη­νική απο­στολή επι­στρέ­φει αύριο (Δευτέρα 20/03) από το Μπακού, μέσω Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, και ανα­μέ­νε­ται να αφιχθεί στο αερο­δρό­μιο «Ελ. Βενι­ζέ­λος» στις 13:35 με την πτήση “ΤΚ1849” της “Turkish Airlines”.

Δηλώ­σεις των Ελλη­νί­δων αθλη­τριών:

Βασι­λική Μιλ­λούση: «Αφήνω το Μπακού με μία ανάσα αισιο­δο­ξίας, γιατί τα τελευ­ταία ένα-δύο χρόνια τα πράγ­ματα δεν μου πήγαι­ναν τόσο καλά στις μεγάλες διορ­γα­νώ­σεις. Αυτή η εμφά­νιση και το μετάλ­λιο μου δίνουν μία πολύ καλή ώθηση για το ευρω­παϊκό πρω­τά­θλημα. Συνο­λικά πιστεύω πως έκανα έναν πολύ καλό αγώνα, έλεγξα την ψυχο­λο­γία μου και γι’ αυτό μου βγήκε καλά το πρό­γραμμα, έστω κι αν δεν ‘έπιασα’ δύο συν­δέ­σεις ασκή­σεων. Ο βαθμός δυσκο­λίας που μου έδωσαν οι κριτές ήταν 5,40, αλλά μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλό­τερα. Πρέπει να βελ­τιώσω κάποια στοι­χεία, όπως την έξοδό μου, όπου άνοιξα τα πόδια στον αέρα και δέχθηκα μείωση 0,300 β. γι’ αυτό το λάθος.

Είμαι πάντως πολύ ευχα­ρι­στη­μένη από το τελικό απο­τέ­λε­σμα και θεωρώ ότι μία ανάλογη εμφά­νιση στο ευρω­παϊκό θα είναι αρκετή για να με βάλει στην οκτάδα του τελικού. Ευχα­ρι­στώ τους προ­πο­νη­τές μου, Κώστα Χατζη­ζήση και Ντιάνα Ντού­ντεβα, που είναι συνέ­χεια δίπλα μου είτε κερδίζω είτε χάνω, καθώς και τη Reebok, που με στη­ρί­ζει με τη χορηγία της».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Ήρθα στο Μπακού με πρώτο στόχο την πρό­κριση στον τελικό της δοκού, την οποία έχασα για λίγο, επειδή δεν έκανα καλή εκτέ­λεση. Δεν το έβαλα κάτω όμως και κυνή­γησα τη διά­κριση στο έδαφος. Η εμφά­νισή μου στον τελικό ήταν ιδιαί­τερα βελ­τιω­μένη και είμαι πολύ ευχα­ρι­στη­μένη από τον εαυτό μου. Έκανα πραγ­μα­τικά αυτό που μπο­ρούσα. Το μετάλ­λιο δεν ήρθε, επειδή είχα ως αντί­παλο μία αθλή­τρια από τη διορ­γα­νώ­τρια χώρα, αλλά το απο­τέ­λε­σμα με ικα­νο­ποιεί έτσι κι αλλιώς. Φεύ­γουμε από το παγκό­σμιο κύπελλο με πολύ θετικές εντυ­πώ­σεις και έχουμε μπροστά μας άλλον ένα μήνα δου­λειάς, ώστε να παρου­σια­στούμε απόλυτα έτοιμοι στο ευρω­παϊκό πρω­τά­θλημα».

Πηγή: Sport24.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.