Ειδήσεις

Ποινή κάθειρξης 7 ετών για κακουργηματική φοροδιαφυγή

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών καταδικάστηκε την Τρίτη από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο διαχειριστής εδρεύουσας στην Κω ετερόρρυθμης εταιρείας, με αντικείμενο την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, που κρίθηκε ένοχος κακουργηματικής φοροδιαφυγής.

Ο κατηγορούμενος, που δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο κ. Μ. Χατζηάμαλο, φέρεται κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως 31-12-2008, με περισσότερες από μια πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση να αποδέχθηκε και να εξέδωσε εικονικά (εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μέρος) φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες καθ’ ολοκληρίαν ή εν μέρει συναλλαγές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ως διαχειριστής της εταιρείας αποδέχτηκε 31 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, εκδόσεως δύο ατόμων συνολικής καθαρής αξίας 9.061.241 ευρώ, πλέον ΦΠΑ συνολικού ποσού 1.177.961,13 ευρώ.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου