Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον τουρισμό στην πλατεία Κύπρου

Διαμαρτυρία με γιγαντοπανό στην πλατεία Κύπρου πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, συντονίζοντας τη δράση τους με Σωματεία του κλάδου από όλη τη χώρα.

 

Απαίτησαν δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου με δικαιώματα., να επαναροσληφθούν όλοι, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση πέρα από το ότι εργάστηκαν ή ήταν σε αναστολή το 2020.

 

Για τους εργαζόμενους του κλάδου καμιά αρνητική μεταβολή στους όρους εργασίας μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αντίθετα, η εφαρμογή οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές χωρίς τον όρο περί «νεοεισερχόμενων».

 

Απαίτησαν επίσης την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, επιδομάτων που παραμένουν ακόμη απλήρωτα σε πολλές περιπτώσεις από την προηγούμενη σαιζόν.

 

Κατήγγειλαν ότι ακόμα και σήμερα, ενώ η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της τόσους μήνες δεν έχει λύσει το ζήτημα της ασφαλιστικής ικανότητας των εργαζομένων, είτε αυτών που ήταν σε αναστολή είτε αυτών που δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα.

 

Τέλος ξεκαθάρισαν ότι καμιά έκπτωση στα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό

 

Ρόδος, 19 Φεβρουαρίου 2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου