ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλεύρης – Προανήγγειλε παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Πλεύρης

Πα­ρά­τα­ση των μέ­τρων για του­λά­χι­στον μία εβδο­μά­δα προ­α­νήγ­γει­λε ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Θάνος Πλεύ­ρης σε συ­νέ­ντευ­ξή του στην ΕΡΤ. Ο υπουρ­γός επι­σή­μα­νε ότι η κυ­βέρ­νη­ση πε­ρι­μέ­νει την ει­σή­γη­ση των ει­δι­κών αφού η Επι­τρο­πή συ­νε­δριά­ζει σή­με­ρα.

Ο Θάνος Πλεύ­ρης αρ­χι­κά είπε ότι το Παί­δων Πε­ντέ­λης θα γυ­ρί­σει στην κα­νο­νι­κή λει­τουρ­γία του το αρ­γό­τε­ρο μετά από έξι εβδο­μά­δες. Ίσως αυτό το διά­στη­μα να είναι και μι­κρό­τε­ρο. «Αντι­λαμ­βά­νο­μαι ότι αυτό το μέτρο φέρ­νει προ­βλή­μα­τα, αλλά είναι προ­σω­ρι­νό», τό­νι­σε μετά από ερώ­τη­ση των δη­μο­σιο­γρά­φων.

Για τους νε­κρούς από κο­ρο­ναϊό που έχουν αυ­ξη­θεί

Σε σχέση με τους θα­νά­τους, η Ελ­λά­δα βρί­σκε­ται σε κα­λύ­τε­ρη θέση σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν πιο προηγ­μέ­να ΕΣΥ. Ο υπουρ­γός υπο­γράμ­μι­σε τον ρόλο της «Δέλτα» που είχε τρο­μα­κτι­κή νο­ση­ρό­τη­τα, όπως χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά είπε. Στη συ­νέ­χεια, ο κ. Πλεύ­ρης επι­σή­μα­νε ότι φτά­σα­με στα ση­με­ρι­νά πο­σο­στά εμ­βο­λια­σμού, που είναι καλά, στα­δια­κά, με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χει ευά­λω­τος κό­σμος όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα που κα­τέ­λη­ξε.

Επί­σης, τό­νι­σε ότι η θνη­τό­τη­τα σε νο­σο­κο­μεία της πε­ρι­φέ­ρειας είναι με­γα­λύ­τε­ρη, κάτι που πρέ­πει να διορ­θω­θεί αφού είναι δια­χρο­νι­κό πρό­βλη­μα.

Ο κ. Πλεύ­ρης πρό­σθε­σε ότι πρέ­πει να ανα­βαθ­μι­στούν οι δομές της πε­ρι­φέ­ρειας.

«Το ΕΣΥ δεν γεν­νή­θη­κε μέσα στην παν­δη­μία, αλλά υπήρ­χε», πε­ρά­σα­με μια δε­κα­ε­τή κρίση που «χτύ­πη­σε» και το ΕΣΥ, υπο­γράμ­μι­σε ο υπουρ­γός. Στη συ­νέ­χεια τό­νι­σε ότι πολ­λές ανα­πτυγ­μέ­νες χώρες, όπως η Γερ­μα­νία ζή­τη­σαν βο­ή­θεια από δι­πλα­νές τους χώρες για να αντα­πο­κρι­θούν στις ανά­γκες.

Για να φτά­σουν «οι κλί­νες ΜΕΘ στις 1300 από τις 565 έχει γίνει υπερ­προ­σπά­θεια», είπε ο Θάνος Πλεύ­ρης. Τώρα έχου­με τις κλί­νες ΜΕΘ που πρέ­πει να έχου­με στην κα­νο­νι­κό­τη­τα, πρό­σθε­σε.

Ενά­μι­σι δι­σε­κα­τομ­μύ­ριο από το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης θα πάει στην πρω­το­βάθ­μια και δευ­τε­ρο­βάθ­μια πε­ρί­θαλ­ψη.

Για τους υγειο­νο­μι­κούς που είναι σε ανα­στο­λή

Μέχρι τις 31 Μαρ­τί­ου θα διευ­κρι­νι­στεί τι θα γίνει για τους υγειο­νο­μι­κούς που είναι σε ανα­στο­λή. Η ει­σή­γη­σή του είναι να είναι υπο­χρε­ω­τι­κός ο εμ­βο­λια­σμός αλ­λιώς ο υγειο­νο­μι­κός που δεν θα κάνει το εμ­βό­λιο να εκ­διω­χθεί από το ΕΣΥ.

Αυτό, όμως, είναι μια κε­ντρι­κή κυ­βερ­νη­τι­κή από­φα­ση που δεν έχει παρ­θεί ακόμα. Το επό­με­νο διά­στη­μα θα προ­κη­ρυ­χθούν 4.000 θέ­σεις μό­νι­μου νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, ανέ­φε­ρε ο υπουρ­γός, ενώ όταν ρω­τή­θη­κε αν θα πρέ­πει να είναι κά­ποιος εμ­βο­λια­σμέ­νος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύ­ρης ση­μεί­ω­σε ότι αυτό δεν έχει ακόμα απο­φα­σι­στεί.

Για τα μέτρα

Σή­με­ρα συ­νε­δριά­ζει η Επι­τρο­πή, είπε, ο υπουρ­γός. Αυτό που προ­βλη­μα­τί­ζει τους ει­δι­κούς και την κυ­βέρ­νη­ση είναι ότι από τη μια πλευ­ρά φαί­νε­ται απο­κλι­μά­κω­ση πιο νωρίς σε σχέση με τα κρού­σμα­τα, αλλά από την άλλη πλευ­ρά υπάρ­χει πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της με­τάλ­λα­ξης Δέλτα.

Είναι λο­γι­κό να υπάρ­χει η πα­ρά­τα­ση των μέ­τρων για του­λά­χι­στον μία εβδο­μά­δα, ση­μεί­ω­σε ο υπουρ­γός, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας έτσι την πα­ρά­τα­ση των μέ­τρων του­λά­χι­στον μέχρι το τέλος Ια­νουα­ρί­ου, όταν και θα επα­νε­ξε­τα­στεί το ζή­τη­μα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.