Τοπικές Ειδήσεις

Αναμένεται η επαναλειτουργία υπό όρους του Κτηματολογίου

Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου υπό όρους αναμένεται να δώσει σήμερα η Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Ρόδου κατόπιν σχετικής αυτοψίας και έκθεσης της Τριμελούς Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών.

Ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι η επιτροπή έκρινε πως το κτήριο δεν είναι ετοιμόρροπο ενώ με έκθεση επιτελούς της Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου αναμένεται να επιτραπεί η επαναλειτουργία του κάτω από συγκεκριμένους όρους.
Θυμίζουμε ότι «μη ασφαλές και ακατάλληλο» χαρακτηρίστηκε σε έκθεση αυτοψίας της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών (Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Δωδεκανήσου) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Κτηματολόγιο Ρόδου το Νοέμβριο του 2020.
Είχαν κρίνει ειδικότερα ότι η έκταση και η φύση των βλαβών καθιστά το κτήριο μη ασφαλές και ακατάλληλο για την στέγαση εργαζομένων και την υποδοχή κοινού.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η επιδείνωση των προβλημάτων στο κέλυφος του κτηρίου, που είχαν ήδη διαπιστωθεί στην από 11-05-2020 προηγούμενη αυτοψία κλιμακίου μηχανικών.
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκαν εκ νέου, εκτεταμένα προβλήματα αποκόλλησης επιχρισμάτων από τις εξωτερικές τοιχοποιίες και οροφές του κτηρίου και κατάπτωση αυτών εντός της ζώνης διέλευσης εργαζομένων και επισκεπτών (κλιμακοστάσιο και είσοδος κτηρίου), ρωγματώσεις και φαινόμενα υγρασίας σε διάφορα σημεία εξωτερικά αλλά και εσωτερικά του κτηρίου, καθιστώντας επισφαλή την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων και επισκεπτών από αυτό.
Είχε τονιστεί ότι η έκταση και η φύση των βλαβών καθιστά το κτήριο μη ασφαλές και ακατάλληλο για την στέγαση εργαζομένων και την υποδοχή κοινού.
Κινήθηκε εξάλλου τότε η διαδικασία για την εξεύρεση χώρου για την μετεγκατάστασή του, προσφέρθηκαν οι δύο όροφοι του ακινήτου του Δήμου Ρόδου στο παλαιό νοσοκομείο Ρόδου κι έκτοτε το θέμα «πάγωσε».
Λόγω και της εξαιρετικά ριψοκίνδυνης σκέψης προσωρινής μεταφοράς του αρχείου του Κτηματολογίου αρμοδίως προσανατολίζονται πλέον στην επαναλειτουργία του υπό όρους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου