ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρουφάκης για πλεονάσματα: «Είπα στον Τσίπρα, είσαι εντελώς ηλίθιος;»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Βαρουφάκης Τσίπρας

Ιδιαί­τερα απο­κα­λυ­πτι­κός και με λεπτο­μέ­ρειες για τις επαφές του με τον Πρω­θυ­πουργό, Αλέξη Τσίπρα ήταν ο πρώην υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, Γιάννης Βαρου­φά­κης.

Η απο­κά­λυψη που έκανε για την ιδιω­τική συνο­μι­λία με τον κ. Τσίπρα την ημέρα που έμαθε ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός υπο­χώ­ρησε και έδωσε στους δανει­στές πρω­το­γενή πλε­ο­νά­σματα 3,5%, χωρίς να συμ­βου­λευ­τεί τον ίδιο, θα συζη­τη­θεί.

Όπως είπε μιλώ­ντας στα «Παρα­πο­λι­τικά», «του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλ­λαγμα; Και μου απά­ντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω», ενώ σημεί­ωσε ότι στην πραγ­μα­τι­κό­τητα τον απο­κά­λεσε με πιο σκληρό τρόπο από τη λέξη «ηλίθιος».

Για τον Ευκλείδη Τσα­κα­λώτο, χαρα­κτή­ρισε τη σχέση τους επίπονη. «Την περίοδο της δια­πραγ­μά­τευ­σης ο ένας συμπλή­ρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον ανα­γνω­ρίσω. Ο Ευκλεί­δης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περί­πτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλ­λαγή. Δεν θα υπο­στη­ρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλεί­δης μετά τις 6 Ιουλίου» τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ο κ. Βαρου­φά­κης, εξα­πέ­λυσε βολές και στον Γιώργο Χου­λια­ράκη τονί­ζο­ντας ότι ήταν εξ αρχής εντο­λο­δό­χος της τρόικας. «Ο Γιώργος Χου­λια­ρά­κης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λει­τουρ­γούσε ως εντο­λο­δό­χος της τρόικας. Είναι ξεκά­θαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουρ­γείο μου» είπε.

Eπανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός, Αλέξης Τσίπρας, δεν ήθελε να κερ­δί­σει το δημο­ψή­φι­σμα. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερ­δί­σουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτά­σουμε το 51%» και πρό­σθεσε ότι στο Μαξίμου μετά την ανα­κοί­νωση του απο­τε­λέ­σμα­τος τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και των κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών ήταν θλιμ­μένα παρά τη νίκη στο δημο­ψή­φι­σμα.

Μιλώ­ντας για τον Μάριο Ντράγκι, απο­κά­λυψε ότι ο κεντρι­κός τρα­πε­ζί­της είχε συμ­φω­νή­σει σε κούρεμα, προτού «μου τρα­βή­ξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

Ο πρώην υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών απο­κά­λυψε ότι θα δημιουρ­γή­σει ένα ελλη­νικό κόμμα με ελλη­νικό όνομα ως παρα­κλάδι του πανευ­ρω­παϊ­κού κινή­μα­τος DiEM25, το οποίο θα συμ­με­τά­σχει στις Ευρω­ε­κλο­γές του 2019.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.