Αύριο στο Ε.Α.Κ. Ρόδου θα διεξαχθούν τα Mini Athletics με τη συμμετοχή δεκάδων νεαρών αθλητών. Αναλυτικά, το πρόγραμμα που ξεκινάει από το πρωί με πολλούς αγώνες και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης:

ΣΑΒΒΑΤΟ(20/01):

(11:30): 120 μέτρα κορίτσια (δρόμοι)

(12:00): 50 μέτρα αγόρια (δρόμοι), μπάλα 1 KG (ημιγονάτιση) κορίτσια

(12:15): 350 μέτρα αγόρια (δρόμοι)

(12:30): Άλμα εις μήκος (8-9 διασκ.) κορίτσια, άλμα χωρίς φόρα (αγόρια)

(13:00): 8Χ50 μικτή ταχύτητα και εμπ.

Ο αγώνας είναι ο 1ος σε σύνολο 5 αγώνων που θα διεξαχθούν στα στάδια του νησιού της Ρόδου.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:
Οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, 45’ πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ –ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες: 1 Βαθμός
Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες: 2Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες: 3Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες: 4Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες: 5Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω: 6Βαθμοί

Δύο (2) Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-αθλητών σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλη 8×50 μ. ταχύτητα και εμπόδια.
Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.
50μ ταχύτητα: Εκκίνηση από όρθια θέση.
120μ δρόμος: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι την αφετηρία των 60μ. και επιστρέφει στον τερματισμό.
350μ παλίνδρομο (shuttle run): Όρθια εκκίνηση από την αφετηρία των 50μ και πήγαινε-έλα 7 φορές μέχρι τον τερματισμό των 60μ.
8×50 μ. ταχύτητα και εμπόδια: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής – αθλήτρια από κάθε ομάδα έχει 2 διαδρόμους. Στην μία διαδρομή τρέχουν ταχύτητα και στην άλλη διαδρομή τρέχουν ταχύτητα με εμπόδια. Οι αθλητές θα μεταφέρουν ως σκυτάλη ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι μέχρι την αφετηρία των 50μ. όπου θα περιμένει ο αθλητής-αθλήτρια για να παραλάβει το δαχτυλίδι και να τρέξει προς τον τερματισμό των 60μ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες ολων των αθλητών – αθλητριών της ομάδας. Η ομάδα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια (4+4) ή (3+5) ή (5+3).

Προσπάθειες στα άλματα.
Άλμα Χ.Φ.: Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.
Άλμα σε Μήκος μέχρι 8-9 διασκελισμούς: Εκτελείτε κανονικά με την διαφορά ότι θα ακυρώνετε η προσπάθεια εάν το παιδί δεν πραγματοποιήσει μέχρι 8 ή 9 διασκελισμούς.
Τα παιδιά και οι ομάδες θα εκτελέσουν δύο προσπάθειες στα άλματα. Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας – ομάδας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

Προσπάθειες στις ρίψεις.
Ρίψη μπάλας 1kg (ημιγονάτιση): Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.
Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 6β., 2η 4β., 3η 3β., 4η 2β., 5η 1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλας και με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Οι γυμναστές – προπονητές – στελέχη σωματείων αναλαμβάνουν ρόλους ΄΄κριτών΄΄ και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ