Αθλητικά

“Να παίξουμε την άμυνα της ζωής μας”

O αθλητικός ψυχολόγος και βετεράνος παίκτης του Άρη, Νίκος Γεωργιάδης μίλησε για την κατάσταση σήμερα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται για δεύτερη φορά σε lock down, τονίζοντας ότι ο αθλητισμός έχει την δύναμη να διαμορφώσει το κοινωνικό σύνολο πέρα από τα στενά αγωνιστικά πλαίσια. Αναλυτικά: «Τώρα που το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού βρίσκεται για δεύτερη φορά σε lock down, τώρα που οι παράγοντες, συντελεστές, στελέχη, προπονητές, γονείς, αθλητές και φίλαθλοι στερούνται την καθημερινότητα τους. Τώρα, που οι οικονομικές θυσίες που καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε είναι αβάστακτες. Τώρα, είναι η ώρα να προσκαλέσω και να προκαλέσω όλους τους φίλους που αγαπάνε τον αθλητισμό να δώσουν το παράδειγμα της ομαδικότητας και της θυσίας του ατόμου για το καλό του συνόλου. Ο αθλητισμός και οι άνθρωποι που ασχολούνται μ αυτόν δεν είναι απλά ένας καθρέπτης της κοινωνίας που ζούμε.
Ο αθλητισμός έχει την δύναμη να διαμορφώσει το κοινωνικό σύνολο πέρα από τα στενά αγωνιστικά πλαίσια. Η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας. Το 1987, 2004, 2005 είναι μερικές μόνο αθλητικές χρονιές που άλλαξαν τον ψυχισμό αλλά και την καθημερινότητα της πατρίδας μας. Είναι πιστεύω η ώρα να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να γίνουμε από μέρος τους προβλήματος διασποράς σε βασικό παράγοντα αποτροπής της. Τώρα που η πανδημία κτυπά ΟΛΟΝ τον κόσμο είναι η ώρα ο Ελληνικός αθλητισμός να πρωταγωνιστήσει για ακόμη μια φορά και να μεταλαμπαδεύσει το αγωνιστικό πνεύμα όχι μέσα στα γήπεδα αλλά στην καρδιά της κοινωνίας μας. Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παίξουμε την ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου