Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου δίπλα στις ευάλωτες ομάδες και τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική καταπολέμησης της διαμορφωθείσας κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid – 19, o Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β.Καμπουράκης σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννη Καμπούρη και με τους χωρικούς Αντιδημάρχους ανέλαβαν την οργάνωση και διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ, δράση η οποία χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Σημεία διανομής δημιουργήθηκαν σε δέκα σημεία σε ολόκληρο το νησί και στους καταυλισμούς Ρομά. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 650 νοικοκυριά (1300 άτομα), αριθμός ο οποίος αυξήθηκε κατά 51% συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Σε περιπτώσεις ηλικιωμένων, ανήμπορων, μη αυτοεξυπηρετούμενων και ρομά η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε με κατ’ οίκον παράδοση.

Ο Δήμος Ρόδου ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική και πολύτιμη συμβολή τους:

§ Ελληνική Αστυνομία

§ Πρόσκοπους Δωδεκανήσου

§ Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Ρόδου

Για την πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας επιπλέον από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά συνεργάστηκαν:

§ Το τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Δήμου Ρόδου

§ Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ρόδου

§ Η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου

Η Δημοτική αρχή, ευαισθητοποιημένη εξαιτίας των δύσκολων οικονομικοκοινωνικών συνθηκών που επικρατούν, στέκεται δίπλα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού εν όψει των εορτών, στηρίζοντάς τες έμπρακτα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου