ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα εκδοθεί ο Νορβηγός που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
πορνογραφία

Με βού­λευ­μα που εξέ­δω­σε χθες το Συμ­βού­λιο Εφε­τών Δω­δε­κα­νή­σου κρί­θη­κε ότι δεν συ­ντρέ­χει πε­ρί­πτω­ση να εκ­δο­θεί ο εκ­ζη­τού­με­νος 50χρο­νος υπή­κο­ος Νορ­βη­γί­ας, κά­τοι­κος Ρόδου, που κα­τη­γο­ρεί­ται για παι­δι­κή πορ­νο­γρα­φία, στις Νορ­βη­γι­κές αρχές, ενώ ήρθη η ισχύς της από 22 Οκτω­βρί­ου 2018 Διά­τα­ξης του Ει­σαγ­γε­λέα Εφε­τών Δω­δε­κά­νη­σου, με την οποία επι­βλή­θη­καν στον εκ­ζη­τού­με­νο οι πε­ριο­ρι­στι­κοί όροι της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από τη χώρα, της δια­μο­νής του στην πόλη της Ρόδου σε συ­γκε­κρι­μέ­νη οικία, της πα­ρα­κρά­τη­σης από την Υπ/νση Ασφα­λεί­ας Ρόδου των τα­ξι­διω­τι­κών του εγ­γρά­φων και της εμ­φά­νι­σής του κάθε Δευ­τέ­ρα στην Υπ/νση Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Ο 50χρο­νος Νορ­βη­γός, συ­νε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς του τμή­μα­τος Φυ­γό­ποι­νων, την 19η Οκτω­βρί­ου 2018 και περί ώραν 15.00 στην οδό Εθε­λο­ντών Δω­δε­κα­νη­σί­ων.

Διώ­κε­ται με εντο­λή προ­σω­ρι­νής σύλ­λη­ψης του Ει­σαγ­γε­λέα Εφε­τών Δω­δε­κα­νή­σου, με σκοπό την έκ­δο­σή του στις αρχές της Νορ­βη­γί­ας για να εκτί­σει ποινή φυ­λά­κι­σης 120 ημε­ρών, που του επέ­βα­λε το Εφε­τείο του Frostating.

Ο 50χρο­νος κα­τη­γο­ρεί­ται για κα­το­χή ει­κό­νων σε­ξουα­λι­κώς κα­κο­ποι­η­μέ­νων ενη­λί­κων και ανη­λί­κων που επι­δί­δο­νταν σε σε­ξουα­λι­κές πρά­ξεις.

Είχε εντο­πι­στεί συ­γκε­κρι­μέ­να την 14 Ια­νουα­ρί­ου 2015 σε οικία στο Trondheim της Νορ­βη­γί­ας να κα­τέ­χει 1.307 ει­κό­νες και 9 βί­ντεο, που απει­κό­νι­ζαν σε­ξουα­λι­κές κα­κο­ποι­ή­σεις ανή­λι­κων να ερω­το­τρο­πούν.

Βρέ­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να πορ­νο­γρα­φι­κό υλικό με ανή­λι­κους να φω­το­γρα­φί­ζο­νται γυ­μνοί, ανή­λι­κους να επι­δί­δο­νται σε σε­ξουα­λι­κές πρά­ξεις σε ενή­λι­κες, ενή­λι­κες να επι­δί­δο­νται σε σε­ξουα­λι­κές πρά­ξεις σε ανή­λι­κους και ανή­λι­κους στους οποί­ους διείσ­δυε το αν­δρι­κό μόριο ενη­λί­κων.

Οι ει­κό­νες και τα βί­ντεο ήταν ‏απο­θη­κευ­μέ­να σε τρεις υπο­λο­γι­στές.

Οι αρχές της Νορ­βη­γί­ας υπέ­βα­λαν αί­τη­μα στις αστυ­νο­μι­κές αρχές της Ελ­λά­δας μέσω της Διεύ­θυν­σης Διε­θνούς Αστυ­νο­μι­κής Συ­νερ­γα­σί­ας – Τμήμα SIRENE, για την σύλ­λη­ψη και έκ­δο­σή του.

Το Συμ­βού­λιο Εφε­τών Δω­δε­κα­νή­σου, συ­γκρο­τή­θη­κε εκτά­κτως χθες προ­κει­μέ­νου ν’ απο­φαν­θεί αν συ­ντρέ­χει πε­ρί­πτω­ση έκ­δο­σης στις Δι­κα­στι­κές Αρχές της Νορ­βη­γί­ας.

Εκρι­νε ότι η απαγ­γελ­θεί­σα ποινή δεν υπερ­βαί­νει σε διάρ­κεια τους τέσ­σε­ρις μήνες κατ’ ελά­χι­στο όριο, όπως κατά νόμο απαι­τεί­ται. Συ­νε­πώς, δεν χωρεί έκ­δο­ση προ­κει­μέ­νου να εκτε­λε­στεί στη Νορ­βη­γία η ποινή φυ­λά­κι­σης 120 ημε­ρών που επι­βλή­θη­κε με την από­φα­ση του Εφε­τεί­ου Frostating Νορ­βη­γί­ας.

Ως συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρέ­στη­σαν οι δι­κη­γό­ροι κκ. Ευη Αρ­νι­θε­νού και Δέ­σποι­να Κούτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.