Αθλητικά

Δεν αξίζει ένα τέτοιο τέλος στον Ροδιακό…

Σ’ ένα άδοξο και ιδιαίτερα στενάχωρο τέλος οδηγήθηκε η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Ροδιακού στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αύριο Δευτέρα η διοίκηση του συλλόγου θα καταθέσει στην ΕΠΣΔ έγγραφο παραίτησης από το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, που στην ουσία θα αποτυπώνει το αδιέξοδο ενώπιον του οποίου βρέθηκαν οι παράγοντες που ανέλαβαν να οργανώσουν την ομάδα, μετά την αρχική απόφαση η τελευταία να παραμείνει ενεργή.
Υπενθυμίζεται, πως στα μέσα Ιουλίου οι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, άνθρωποι που είχαν απομείνει να ασχολούνται με τα διοικητικά, είχαν προχωρήσει σε δημόσια έκκληση για τη σωτηρία του σωματείου, ελπίζοντας στην ευαισθητοποίηση παλιών και νέων παραγόντων.
Παρόλο που η πρώτη προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, η δήλωση συμμετοχής του Ροδιακού στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας κατατέθηκε κανονικά, με στόχο να κερδηθεί χρόνος και να αναζητηθεί λύση, με καταληκτική ημερομηνία τη διεξαγωγή της κλήρωσης για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος.
Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η παραπάνω προθεσμία οι ελπίδες των ανθρώπων του Ροδιακού αναπτερώθηκαν, καθώς όλα έδειχναν πως ο σύλλογος θα παρέμενε υπό τη σκέπη του Διαγόρα, συνεχίζοντας να λειτουργεί ως η αναπτυξιακή του ομάδα.
Μόνο που όπως αποδείχθηκε, ο χρόνος που χάθηκε κατέστησε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης απαγορευτική.
Αρκετές πτυχές της συνεργασίας με τον Διαγόρα, στο πλαίσιο του μοντέλου που είχε συζητηθεί, δεν είχαν διευκρινιστεί επαρκώς, κάτι που επηρέασε τον οικονομικό σχεδιασμό, ενώ τεράστιες δυσκολίες προέκυψαν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγκρότησης της ομάδας, η οποία έχασε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του περσινού κορμού και δεν είχε τον χρόνο να καλύψει τα αμέτρητα κενά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο προπονητής Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αρχίσει να διοργανώνει προπονήσεις, είχε στη διάθεσή του λιγότερους από δέκα παίκτες.
Όλα τα παραπάνω θα συμπυκνώνονται στην πρόταση «για οικονομικούς και λόγους αδυναμίας συγκρότησης ομάδας», η οποία θα αναγράφεται στο έγγραφο που θα κατατεθεί αύριο στην Ένωση.
Ένα έγγραφο, το οποίο θα ρίχνει την αυλαία- οι πάντες ελπίζουν προσωρινά- για έναν σύλλογο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου του νησιού.
Ουδείς δικαιούται να λησμονεί πως πέραν των αμέτρητων σπουδαίων ποδοσφαιριστών που είχε αναδείξει στο παρελθόν, ο Ροδιακός υπήρξε η πρώτη ομάδα της Δωδεκανήσου που διεκδίκησε την άνοδο στην τότε Α’ Εθνική, την οποία και έχασε στο νήμα σε αγώνες μπαράζ του 1962.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου