Με αφορμή την ιδέα του κ. Μάρδα για την δημιουργία ενός “θερινού Νταβός” σε κάποιο από τα νησιά, ας θυμηθούμε την πρόταση αλλά και την εκστρατεία της Αριάννα Στασινοπούλου-Huffington:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, πριν μερικούς μήνες, με αφορμή την παρουσία της στο Νταβός, διαπιστώνοντας με τα ίδια της τα μάτια το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική που επιχειρεί να επιβάλει η Ευρώπη στους Έλληνες, είπε:

«Μεταφέρετε το Νταβός στην Ελλάδα. Να γίνεται την Άνοιξη. Νομίζω σε ένα νησί», είπε η εκδότρια από το βήμα του Οικονομικού φόρουμ, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε την αίσθηση ότι το Νταβός γίνεται σε ένα αποκλεισμένο μέρος. Θα γίνει και πάλι απίστευτα δημοφιλές. Ξέρετε ότι το Νταβός έχει τα πάνω και τα κάτω του; Ποιος δεν θα ήθελε να πάει στην Πάτμο;», είπε στο προβληματισμένο από τη μετέωρη πορεία του καπιταλισμού εκλεκτό κοινό του Φόρουμ.

Σύμφωνα με την Realnews, αφορμή για τη συγκεκριμένη συνέντευξη της στο Reuters, έδωσε η πρόταση που έκανε η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα «σιδηρά κυρία» του διαδικτύου: «Φέρτε το Νταβός στην Ελλάδα», καθώς η Χάφιγκτον θεωρεί πως η Πάτμος είναι ο κατάλληλος τόπος για να φιλοξενήσει το διεθνές οικονομικό φόρουμ, αφού εκεί έγραψε την «Αποκάλυψη» ο Ιωάννης, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί, όπως λέει, θα μπορούσε να προσφέρει την απομόνωση που επιδιώκουν οι συμμετέχοντες.

H Αριάννα Στασινοπούλου-Huffington γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στο Κέιμπριτζ και εργάστηκε στο BBC έως το 1980 οπότε και έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επιδόθηκε στη συγγραφή βιβλίων. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο και μετέπειτα βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων Μάικλ Huffington από τον οποίο χώρισε παίρνοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του, ενώ επωφελήθηκε από τις ισχυρές διασυνδέσεις του για να κάνει λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο των διαδικτυακών μέσων.
Έτσι, το 2005 ίδρυσε την ενημερωτική ιστοσελίδα της Huffington Post που η επιτυχία της την έχρισε βασίλισσα της διαδυκτιακής ενημέρωσης . Ο «Guardian» την κατατάσσει στην 42η θέση των 100 ισχυρότερων προσώπων των ΜΜΕ παγκοσμίως…

newsbeast.gr/πατμιακά χρονικά

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ