Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: «Είμαστε ενεργά δίπλα στους αλιείς της Καλύμνου, προωθούμε λύσεις»

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Υφυπουργό, κα Φωτεινή Αραμπατζή για ζητήματα αλιείας.

Σε συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή, παρευρέθηκε σήμερα η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, για ζητήματα αλιείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Έπαρχος Καλύμνου, κ. Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλύμνου, κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, εκπρόσωποι φορέων της αλιείας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της Καλύμνου και, κυρίως, το ζήτημα της αλιείας των ολοθουρίων και η απαραίτητη αλλαγή των Προεδρικού Διατάγματος 48/22-5-2018.

Στην παρέμβαση της η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις και οι προτάσεις των αλιέων της Καλύμνου και να δοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι απαραίτητες λύσεις.

Η Κάλυμνος ζει από την αλιεία, σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου, και η λύση στο ζήτημα της αλιείας των ολοθουρίων θα επιτρέψει στα 40 Καλυμνιακά επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη με τους περίπου 160 απασχολούμενους αλιείς να συνεχίζουν να δουλεύουν.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς, όπως ο ρόλος των τουρκικών αλιευτικών, το θέμα με τη χρηματοδότηση της τοποθέτησης VMS και λειτουργίας ηλεκτρονικού ημερολογίου, κ.α.

«Είμαστε ενεργά δίπλα στους αλιείς της Καλύμνου και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, στηρίζουμε τις λύσεις που θα δοθούν για την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους», κατέληξε η Μίκα Ιατρίδη.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου