Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία παραγωγών, πωλητών, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές

«Μονόδρομος πρέπει να είναι η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου χθες με αφορμή τις εκλογές, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο κ. Πόκκιας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το πολιτικό κλίμα είναι ήπιο.
«Οι όποιες αντιπαραθέσεις είναι ευτυχώς σε πολιτισμένο επίπεδο. Να μην ξεχνάμε πως η τουριστική σεζόν δεν έχει τελειώσει. Η όποια εκτροπή θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην εικόνα του νησιού. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπούν. Ελπίζω τα αποτελέσματα των εκλογών να δώσουν ένα τέλος σε μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αναστάτωσης και αστάθειας. Τα προβλήματα είναι πολλά. Απαιτείται πολιτική σταθερότητα στη χώρα για να γίνουν και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης τόνισε πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα για να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της ΤΑ.
«Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση επηρεάζεται από τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα. Η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ζήτησε συναντήσεις για τα θέματα των νησιών με τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό δεν κατέστη δυνατό. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να αναδειχθεί στη χώρα σταθερή κυβέρνηση που να δίνει λύσεις για να προχωρούν όσα πρέπει και για την ΤΑ. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν και χρηματοδοτήσεις για τους Δήμους. Θέλω να πιστεύω πως πολίτες θα κάνουν σωστές επιλογές και θα αφήσουν πίσω την πολιτική αστάθεια», δήλωσε ο κ. Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία παραγωγών- πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή τύπου ο αντιδήμαρχος, ελήφθησαν αποφάσεις για την τοποθέτηση παραγωγών – πωλητών σε θέσεις που ήταν διαθέσιμες.
«Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση οκτώ δικαιούχων παραγωγών στις λαϊκές αγορές. Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα. Θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου που αφορά την οργάνωση των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο του νέου νόμου. Στόχος μας είναι η αναδιοργάνωσή τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ζήτησε από τους παραγωγούς να σπεύσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διαφορετικά θα ανακληθεί το δικαίωμά τους για δραστηριοποίηση στις λαϊκές. Περιμένουμε από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο να δώσει έγκριση για να προχωρήσουμε στην αναπλήρωση και άλλων θέσεων για παραγωγούς που θέλουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές», δήλωσε ο κ. Πόκκιας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ