Ειδήσεις

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ζητεί το Οικονομικό Επιμελητήριο

Τη μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τόσο από επιχειρήσεις, όσο και από φυσικά πρόσωπα, ζητά με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στην επιστολή παρατίθενται οι λόγοι για τη διατύπωση του συγκεκριμένου αιτήματος, καθώς και οι προτεινόμενες ημερομηνίες.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: «Λόγω των προβλημάτων, που έχει προκαλέσει στην αγορά ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων των τραπεζών (capital controls), ο οποίος έχει ωθήσει τόσο τους φορολογουμένους, όσο και τις επιχειρήσεις σε μειωμένα έσοδα, και λόγω του περιορισμού του συνολικού χρόνου της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων (το taxisnet άνοιξε μέσα Μαΐου αντί αρχές Φεβρουαρίου) και των τεχνικών προβλημάτων, που ενδιάμεσα προέκυψαν, καθώς και μετά από πλήθος αιτημάτων φοροτεχνικών-μελών μας και φορολογουμένων-, θεωρούμε αναγκαία τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων μέχρι 30/9/2015 και των νομικών προσώπων μέχρι 31/8/2015, όπως και των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2014 έως 31/12/2015».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου