Αθλητικά

Επανέκδοση δελτίων, υποχρεωτικά εντός του καλοκαιριού

Το σύνολο των δελτίων που διαθέτουν έχουν την υποχρέωση να επανεκδώσουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία, στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΠΟ.
Οι νέες συμφωνίες των συλλόγων με τους ποδοσφαιριστές οδηγούν αναγκαστικά σε έκδοση δελτίου συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, από ένα μέχρι πέντε χρόνια, η οποία και συνοδεύεται από την καταβολή του σχετικού παραβόλου, ενώ η αντικατάσταση δελτίου ποδοσφαιριστών, που ήδη ανήκουν στη δύναμη ενός συλλόγου, κοστίζει 5 ευρώ και αποκτά αυτομάτως ισχύ μέχρι το 2024.
Τα παραπάνω είναι εδώ και λίγες μέρες γνωστά. Αυτό που απέμενε να διευκρινιστεί, προκειμένου να λάβουν οι παράγοντες και οι αθλητές πλήρη γνώση των νέων δεδομένων, σχετίζεται με τα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να προσαρμοστούν.
Ο νέος κανονισμός προβλέπει μεν τη δυνατότητα τα δελτία να επανεκδοθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022, ωστόσο όπως πληροφορήθηκαν σχετικά οι άνθρωποι της ΕΠΣΔ από την ΕΠΟ, στην πραγματικότητα οι όποιες εκκρεμότητες θα πρέπει να κλείσουν υποχρεωτικά μέσα στο φετινό καλοκαίρι, καθώς κανένας ποδοσφαιριστές δεν θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν, χρησιμοποιώντας το παλιό του δελτίο.
Επιπλέον, αν μία ομάδα κι ένας αθλητής που ήδη συνεργάζονται, θέλουν να δεσμευτούν από τώρα με δελτίο συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, οφείλουν να προχωρήσουν πρώτα σε αποδέσμευση και στη συνέχεια σε νέα συμφωνία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου