Γράφει ο Δημήτρης Ε Καραγεώργης
Δικηγόρος
Έχω συνηθίσει χρόνια τώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές να ακούω τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων να δηλώνουν ότι είναι όλοι κερδισμένοι.
Στις πρόσφατες εκλογές κερδισμένη η Νέα Δημοκρατία (αυτοδυναμία), κερδισμένος ο Σύριζα (ποσοστό πέρα από τις προβλέψεις του ) κερδισμένο το Κιν-αλ (μικρή αύξηση ποσοστού σε σχέση με τις ευρωεκλογές) κερδισμένο το ΚΚΕ (κράτησε τις δυνάμεις του), κερδισμένοι Ελληνική Λύση και Μέρα 25 (πρώτη φορά στη Βουλή). Και να μην ξεχνάμε το κυριότερο κερδισμένη η Δημοκρατία μας με την μη είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής.
Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι το μήλο της έριδος για τα κόμματα θα είναι τα επόμενα χρόνια ο χώρος της κεντροαριστεράς.
Αυτό φάνηκε από τις πρώτες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προφανώς δεν φανταζόταν ότι θα ξεπερνούσε το 31%. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα.
Πώς κρατάς αυτό το 31% με σχέδια μάλιστα να το αυξήσεις αρχίζοντας τις εγγραφές μελών από το «εκκλησίασμα» ώστε να χωρέσουν όσο πιο πολλοί μπορούν στο «ιερό»; Να εκτιμήσω ότι έκανε χρήση των όρων εκκλησίασμα και ιερό λόγω της θρησκευτικότητας του; Να πω ότι καπηλεύεται τους ιερούς αυτούς χώρους; Όλα είναι πιθανά αφού προσωπικά ο ίδιος αποτέλεσε ένα απίστευτα απίθανο πρωθυπουργό του δόγματος «εμείς άλλα πιστεύουμε άλλα εφαρμόσουμε, εμείς και με παντόφλες πάμε στη Βουλή».
Είναι βέβαιο ότι όλα θα κριθούν από την ποιότητα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει. Θα βγει άραγε ποτέ στην επόμενη τετραετία να καταδικάσει το σπάσιμο των πεζοδρομίων, το κάψιμο των καταστημάτων, τις ανατροπές των αυτοκινήτων κλπ αν «ο μη γένοιτο» επανέλθουν στην καθημερινότητά μας; Θα ξανακατέβει στο Πειραιά να οδηγεί τρακτέρ ή θα πληρώνει διόδια; Θα ξαναγίνει μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω»; Και πώς θα μπορεί να ελέγξει τα χιλιάδες μέλη του που φιλοδοξεί να γράψει στον Σύριζα; Πολύ εύκολα μπορούν τα μέλη αυτά να τον αφήσουν, και θα τον αφήσουν, αν δεν είναι υπεύθυνος και σοβαρός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι αρχηγός των πάλαι ποτέ αγανακτισμένων που ξεγανάκτησαν με την μαγική του «ράβδο » όταν έγινε πρωθυπουργός και ήδη άρχισαν πάλι τους αναστεναγμούς.
Με δεδομένες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου αυτούς θα συνιστούσα στο Κιν-αλ (κάποτε πρέπει να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ) να αφήσει τα ήξεις – αφήξεις, να εγκαταλείψει την εσωστρέφεια, να αφήσει κάθε ματιά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αξίζουμε τέτοια τύχη και κατάληξη (παρά τις προτάσεις καρεκλοφόρων στελεχών) να κοιτάξει μπροστά και να παλέψει για την επανάκτηση της κεντροαριστεράς η οποία του ανήκει και η οποία έχω την αίσθηση ότι θα ενταχθεί και πάλι στους κόλπους του. Δεν κάνω όνειρα. Προβλέψεις κάνω με την ευχή να πάνε όλα καλά στην νέα Βουλή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ