Ειδήσεις

Στα Κοσκινού συνεχίζουν να λένε το «νερό – νεράκι»!

Κλειστό παραμένει το κοινοτικό κατάστημα Κοσκινού, με απόφαση του προέδρου κ. Νίκου Μανωλάγκα, ο οποίος επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας για την έλλειψη νερού στην περιοχή του.
Με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας ξεκαθάρισε ότι το κατάστημα δεν πρόκειται να ανοίξει αν δεν πάρει υπεύθυνες απαντήσεις από την ΔΕΥΑΡ για το πότε θα υδροδοτηθεί η ευρύτερη περιοχή, κάνοντας λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και κατ΄επέκταση προς τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος από τους επιτελείς της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Ν. Μανωλάγκα, δεν έχει πάρει καμία υπεύθυνη απάντηση για το πότε θα υδροδοτηθεί η περιοχή και ο ίδιος είναι αναγκασμένος, όπως λέει, να απολογείται στους κατοίκους της περιοχής του αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για την κατάσταση που επικρατεί. Επιπλέον, όπως είπε, δέχεται ύβρεις και απειλές για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Κοσκινού, χωρίς όμως να είναι υπεύθυνος και χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.
«Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την ΔΕΥΑΡ, για να μου εξηγήσουν τι συμβαίνει και έμειναν τα Κοσκινού χωρίς νερό, μια περιοχή που από τις γεωτρήσεις της υδροδοτούνται άλλες περιοχές, κι εμείς δεν έχουμε νερό να πιούμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ο μόνος που γνωρίζει και που μας έχει συμπαρασταθεί είναι ο Αγαπητός Πάλλας, όμως από μόνος του δεν μπορεί να λύσει όλο αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε. Τα 2/3 της περιοχής Κοσκινού είναι χωρίς νερό και δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να μας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση για το πώς προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, τι ενέργειες κάνουν, κάθε πότε θα γίνονται διακοπές στην υδροδότηση. Δεν μας δίνει κανείς σημασία από την ΔΕΥΑΡ, ως πού θα πάει αυτή η κατάσταση επιτέλους; Το Τσαΐρι, όπου φιλοξενείται η βαριά βιομηχανία της Ρόδου, είναι δύο μήνες χωρίς νερό. Στα Κοσκινού εδώ και 1,5 μήνα μας δίνουν νερό με το σταγονόμετρο, αρκεί να σας πω ότι τμήμα του παραδοσιακού οικισμού με 85 νοικοκυριά, έμεινε χωρίς νερό επί τέσσερις ημέρες. Οι κάτοικοι, που με γνωρίζουν προσωπικά, έρχονταν με δοχεία στο σπίτι μου – μεταξύ σοβαρού και αστείου- και μου ζητούσαν να τους τα γεμίσω με νερό. Αυτές τις καταστάσεις ζούμε και δεν μπορούμε να απαντήσουμε στους αγανακτισμένους δημότες, γιατί δεν έχουμε τι να τους πούμε! Δεν μας ενημερώνουν για να τους ενημερώσουμε. Μέχρι να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα για το τι συμβαίνει, το κατάστημα θα μείνει κλειστό», ξεκαθάρισε ο κ. Ν. Μανωλάγκας.
Απάντηση στον
πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού, έπειτα από την απάντηση του προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ σε δηλώσεις του κ. Ν. Μανωλάγκα στην «δημοκρατική», ότι υπήρχαν σκέψεις να κλείσει το μνημείο της Καλλιθέας καθώς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες επισκέπτες εξαιτίας της έλλειψης νερού, δήλωσε τα εξής: «Το μνημείο της Καλλιθέας, ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού και όλοι οι υπόλοιποι είναι φιλοξενούμενοι. Αρμόδιος είμαι εγώ για το μνημείο, είναι υποχρέωσή μου να το προσέχω και να το προστατεύω. Ο κ. Γ. Κακούλης είναι φιλοξενούμενος στο μνημείο της Καλλιθέας, ως επιχείρηση ας κάνει ό,τι θέλει, το μνημείο όμως είναι δική μου αρμοδιότητα», υπογράμμισε ο κ. Ν. Μανωλάγκας.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γ.Κακούλης, ως πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ με ανακοίνωσή του είχε διαψεύσει τον κ. Μανωλάγκα, πως υπήρχε σκέψη για κλείσιμο του μνημείου, παρ΄ότι είχαν κλείσει οι τουαλέτες αλλά υπολειτουργούσε και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξαιτίας της έλλειψης νερού, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο μόνος αρμόδιος για την λειτουργία του μνημείου είναι ο ίδιος ως πρόεδρος της επιχείρησης και όχι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας.
Συνεχίζονται
τα προβλήματα
Την ίδια ώρα τα προβλήματα στην υδροδότηση συνεχίζονται στο νησί. Οι εργασίες της ΔΕΥΑΡ για την ανόρυξη γεωτρήσεων συνεχίζονται, όμως τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους.
Ιαλυσός, Αφάντου, Κολύμπια, Παστίδα, Αρχάγγελος και συνοικίες της πόλης δοκιμάζονται καθημερινά.
Όπως έκανε γνωστό στη «δ» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης της δεύτερης δεξαμενής στα Στεγνά ενώ παράλληλα εκτελούνται εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης πίσω απο το ΙΚΑ Αρχαγγέλου, μήκους 600 μέτρων, όπου είναι και το τμήμα στο οποίο εντοπίζονται οι περισσότερες βλάβες.
Μπάνιο στο σπίτι
του… δημάρχου!
Οι δημότες, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το νερό, γράφουν μύδρους στο διαδίκτυο για την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται, ενώ συμπολίτισσά μας με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα «Παράπονα Ρόδου», αναζητά το σπίτι του δημάρχου για να κάνει μπάνιο! Ειδικότερα αναφέρει: «Αλήθεια πώς θα σας φαινόταν κύριε δήμαρχε, αν για παράδειγμα τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα μαζευόμασταν στην πόρτα σας με τα σαμπουάν μας και τα μπουρνούζια μας για να κάνουμε μπάνιο; Προσωπικά θα έφερνα και τον άντρα μου που εργάζεται σε ξενοδοχείο με σπαστό ωράριο και δεν προλαβαίνει να κάνει μπάνιο, ούτε το μεσημέρι ούτε το βράδυ. Δεν έχετε το δικαίωμα να μας στερείτε ένα αγαθό για το οποίο δεν έχετε κάνει κάτι… Του Θεού νεράκι είναι.
Και δεν ενδιαφέρει κανέναν μας αν είστε εσείς υπεύθυνος. Εμείς πληρώνουμε τη Δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΡ και αφού η Ανάληψη που γνωρίζω σίγουρα κάθε μέρα έχει διακοπή, εσείς ως επικεφαλής θα υποστείτε τις συνέπειες της αδιαφορίας σας για τους δημότες της πόλης με την άθλια εικόνα που θέλει να λέγεται και ναυαρχίδα του τουρισμού. Ψάχνω τη διεύθυνσή σας!».
Διαμαρτυρίες
Αλλη κάτοικος Κοσκινού μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας:
«Θα μας κάνει επιτέλους κάποιος από τους ανευθυνο-υπεύθυνους της ΔΕΥΑΡ την τιμή να ενημερώσει εμάς τους κοινούς θνητούς των Κοσκινού μέχρι πότε δεν θα έχουμε ούτε σταγόνα νερό;
Πόσο δύσκολο τους είναι να ενημερώνουν κάποιες περιοχές και πότε θα μείνουν χωρίς νερό;
Ας σηκώνουν έστω κανένα τηλέφωνο στην κλήση 10404 για να ενημερωνόμαστε έστω και εκ των υστέρων!!!
Δε φτάνει που ανεχόμαστε την ανικανότητα όλων τους, αιρετών και μη;
Ελεος πια, πόσο ακόμη;
Ε.Θ.
Αγανακτισμένη κάτοικος Κοσκινού».
Σημ.: Το ίδιο σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και 20 ημέρες και όσοι διαμένουν σε διαμερίσματα ορόφων στην Συνοικία του Αγ. Στεφάνου καθ’ όλη την ημέρα, μέχρι και τις μεταμεσονύκτιες ώρες, αλλά οι «χοντρόπετσοι» της ΔΕΥΑΡ, δεν συγκινούνται.
Ας προσέξουν γιατί θα βρεθούν σύντομα κατηγορούμενοι.

Διακοπές υδροδότησης
Η ΔΕΥΑ Ρόδου ενημερώνει ότι λόγω εργασιών της ΔΕΗ τέθηκαν για αρκετές ώρες εκτός λειτουργίας οι γεωτρήσεις υδροδότησης της πόλης της Ρόδου, ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε τμηματικές διακοπές της υδροδότησης.
Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου