ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η κυβέρνηση αποκλείει την Κάλυμνο από το συμπληρωματικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κόνσολας
Ερώ­τη­ση προς τον Υπουρ­γό Ερ­γα­σί­ας κα­τέ­θε­σε ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, ανα­δει­κνύ­ο­ντας το ζή­τη­μα του απο­κλει­σμού της Κα­λύ­μνου από τη συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή πρό­σκλη­ση για το πρό­γραμ­μα επι­δό­τη­σης δια­κο­πών με επι­τα­γή κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού.
Όπως επι­ση­μαί­νει ο κ. Κόν­σο­λας, η συ­γκε­κρι­μέ­νη κί­νη­ση συ­νι­στά απα­ρά­δε­κτη διά­κρι­ση και άνιση αντι­με­τώ­πι­ση από τη στιγ­μή που η Κά­λυ­μνος υπέ­στη και αυτή τις συ­νέ­πειες από τις ανε­ξέ­λεγ­κτες με­τα­να­στευ­τι­κές ροές, ενώ είναι το νησί, που έχει πλη­γεί όσο κα­νέ­να άλλο από την οι­κο­νο­μι­κή κρίση.
Ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου ζητά να πλη­ρο­φο­ρη­θεί για τα κρι­τή­ρια που επέ­βα­λαν τον απο­κλει­σμό της Κα­λύ­μνου από το συ­μπλη­ρω­μα­τι­κό πρό­γραμ­μα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού. Πα­ράλ­λη­λα, θέτει το ζή­τη­μα διορ­θω­τι­κής πα­ρέμ­βα­σης στην πρό­σκλη­ση, προ­κει­μέ­νου να συ­μπε­ρι­λη­φθεί και η Κά­λυ­μνος.
 Το πλή­ρες κεί­με­νο της Ερώ­τη­σης του κ. Κόν­σο­λα.E Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουρ­γό Ερ­γα­σί­ας, Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και Κοι­νω­νι­κής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης

ΘΕΜΑ: «Άνιση αντι­με­τώ­πι­ση σε βάρος της Κα­λύ­μνου με την εξαί­ρε­ση του νη­σιού από το συ­μπλη­ρω­μα­τι­κό πρό­γραμ­μα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού»

Κύριε Υπουρ­γέ,

Η Κά­λυ­μνος είναι το νησί, που έχει πλη­γεί στο μέ­γι­στο βαθμό από την οι­κο­νο­μι­κή κρίση της τε­λευ­ταί­ας εξα­ε­τί­ας.

Οι φο­ρο­λο­γι­κές επι­βα­ρύν­σεις στο του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν και η επι­κεί­με­νη κα­τάρ­γη­ση των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών ΦΠΑ από την 1-1-2017 και οι με­τα­να­στευ­τι­κές ροές (με την τρίτη ομάδα νη­σιών), έχουν μειώ­σει ση­μα­ντι­κά το του­ρι­στι­κό ρεύμα στο νησί.

Η Κά­λυ­μνος, μά­λι­στα, είναι ένα από τα νησιά που προ­σελ­κύ­ει εσω­τε­ρι­κό του­ρι­σμό, ο οποί­ος βαί­νει μειού­με­νος σε σχέση με την προη­γού­με­νη χρο­νιά, λόγω των υπέρ­με­τρων φο­ρο­λο­γι­κών επι­βα­ρύν­σε­ων.

Θα ανέ­με­νε κα­νείς ότι η Πο­λι­τεία θα στή­ρι­ζε με τα προ­γράμ­μα­τα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού, ένα νησί που αντι­με­τω­πί­ζει αυτά τα προ­βλή­μα­τα.

Για αυτό το λόγο, προ­κά­λε­σε δυ­σά­ρε­στη έκ­πλη­ξη και αλ­γει­νή εντύ­πω­ση η από­φα­ση του ΟΑΕΔ να εξαι­ρέ­σει την Κά­λυ­μνο από τη συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή πρό­σκλη­ση για το πρό­γραμ­μα επι­δό­τη­σης δια­κο­πών με επι­τα­γή κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού.

Αν η Κά­λυ­μνος είχε εντα­χθεί στο συ­μπλη­ρω­μα­τι­κό πρό­γραμ­μα του ΟΑΕΔ για τον κοι­νω­νι­κό του­ρι­σμό, θα είχαν αυ­ξη­θεί τα ποσά επι­δό­τη­σης δια­κο­πών, η διάρ­κεια των δια­νυ­κτε­ρεύ­σε­ων που επι­δο­τού­νται, ενώ δεν θα χρεια­ζό­ταν ιδιω­τι­κή συμ­με­το­χή.

Ανα­ρω­τιέ­ται κα­νείς ποια κρι­τή­ρια επέ­βα­λαν τον απο­κλει­σμό της Κα­λύ­μνου, τη στιγ­μή που το νησί υπέ­στη και αυτό τις συ­νέ­πειες από τις ανε­ξέ­λεγ­κτες με­τα­να­στευ­τι­κές ροές, ενώ έχει πλη­γεί καί­ρια η οι­κο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή ζωή της Κα­λύ­μνου.

Κα­τό­πιν των ανω­τέ­ρω

Ερω­τά­ται ο Κύ­ριος Υπουρ­γός

1. Για ποιο λόγο εξαι­ρέ­θη­κε η Κά­λυ­μνος από τη συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή πρό­σκλη­ση του ΟΑΕΔ για το πρό­γραμ­μα επι­δό­τη­σης δια­κο­πών με επι­τα­γή κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού;

2. Προ­τί­θε­ται ο ΟΑΕΔ να προ­βεί σε διορ­θω­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση εντάσ­σο­ντας και την Κά­λυ­μνο στο συ­μπλη­ρω­μα­τι­κό πρό­γραμ­μα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού;

Ο Ερω­τών Βου­λευ­τής

Μάνος Κόν­σο­λας

Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.