Τοπικές Ειδήσεις

Περιορισμένος ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Ρόδου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.
Το ποσοστό προσέλευσης στα σχολεία ήταν υψηλό ενώ δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα με την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ αυτή τη φορά, καθώς τα φαρμακεία τα είχαν παραδώσει ήδη από την περασμένη Τετάρτη. Σημειώνεται ότι μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο θα υποβάλλονται πλέον σε self tests οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό στα σχολεία.
Στο μεταξύ επαναλειτουργούν από χθες οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self test -μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.
Τα self tests βοήθησαν να εντοπιστούν ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα τα οποία απομονώθηκαν από το σχολικό περιβάλλον. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός στο 6ο δημοτικό σχολείο πόλεως την περασμένη Πέμπτη. Θετικό κρούσμα σε μαθητή εντοπίστηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου. Στα δύο σχολεία έγιναν απολυμάνσεις από συνεργεία του Δήμου Ρόδου και από χθες επαναλειτουργούν. Έχει ανασταλεί μόνο η λειτουργία των δύο τμημάτων, όπου σημειώθηκαν τα κρούσματα, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα το ΕΟΔΥ και οι μαθητές επέστρεψαν στην τηλεκπαίδευση.

Χθες Δευτέρα έμεινε κλειστό και το 6ο δημοτικό σχολείο πόλεως καθώς εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει σήμερα, ενώ θα ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος, όπου σημειώθηκε το κρούσμα και οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. Και μαθητής του δημοτικού σχολείου Απολλώνων βρέθηκε θετικός στον Covid, έπειτα από αυτοδιαγνωστικό και μοριακό τεστ.
Στο σχολείο αναμένεται να γίνουν σήμερα απολυμάνσεις των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων και προφανώς από την Τετάρτη οι μαθητές της τάξης, όπου υπήρχε το κρούσμα, θα παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. Επιπλέον, αναμένεται να ανασταλεί για το διάστημα που προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, η λειτουργία τμήματος του γυμνασίου Σορωνής λόγω θετικού κρούσματος σε μαθητή (σ.σ. πρόκειται για στενή επαφή του κρούσματος στο δημοτικό σχολείο Απολλώνων).
«Η εβδομάδα ξεκίνησε ομαλά. Η προσέλευση στα σχολεία και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ήταν αυξημένη, τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται σχολαστικά και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στα σχολεία μας είναι περιορισμένος και ευελπιστούμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να κλείσουν ποτέ ξανά τα σχολεία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης.
Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Κτηρίων και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Θανάσης Βυρίνης, τα αυτοδιαγωνωστικά τεστ αποτρέπουν τη διασπορά του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:
«Είναι αποτελεσματικά τα σελφ-τεστς τα οποία αποτρέπουν πιθανή διάδοση του ιού μέσα από ασυμπτωτικούς ασθενείς. Ο Δήμος μεριμνά για τους αναγκαίους νεφελοψεκασμούς σε κάθε σχολείο έστω και εάν υπάρχει μόνο ένα θετικό κρούσμα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου