Τοπικές Ειδήσεις

Κάλυμνος: Ιδιώτες προσφέρουν φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες των ασθενών με κορωνοϊό

Δωρεάν φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες της Μονάδας Covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου έχουν προσφέρει αρκετοί ιδιώτες.

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, αρκετοί ιδιώτες έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, που είναι πολύ μεγάλες. Καθημερινά απαιτούνται 18-25 φιάλες οξυγόνου για τους νοσηλευομένους στη Μονάδα covid-19.

Το υφιστάμενο σύστημα παραγωγής οξυγόνου που έχει εγκατασταθεί με δαπάνη του μεγάλου ευεργέτη Γιάννη Χαλίκου χρησιμοποιείται για την κάλυψη χειρουργείων και υπολοίπων τμημάτων του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης στο Νοσοκομείο Καλύμνου μίας μονάδας παραγωγής οξυγόνου, δυνατότητας 20 κυβικών/ώρα αξίας 118.900 ευρώ για την κάλυψη των έκτακτων και αυξανόμενων αναγκών δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κοροναϊού.

Μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης και λειτουργίας της νέας μονάδας θα χρησιμοποιούνται φορητές φιάλες οξυγόνου και όγια την προμήθεια του έχουν προσφερθεί αρκετοί ιδιώτες για να καλύψουν τη δαπάνη.

Πηγή in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου