Τοπικές Ειδήσεις

Ασύλληπτες ποινικές διαστάσεις προσέλαβε η αντιδικία δύο χωρισμένων γονέων – Ελεύθεροι χωρίς όρους και οι τρείς κατηγορούμενοι

Ασύλληπτες ποινικές διαστάσεις προσέλαβε η αντιδικία δύο χωρισμένων γονέων για την γονική μέριμνα και την επιμέλεια των τέκνων τους και η μεταξύ τους διαφορά οδήγησε στην σύλληψη δασκάλων που πλέον διώκονται για κακουργηματική συνέργεια σε αρπαγή!!!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία την 16η Απριλίου 2024 το πρωί καταγγέλθηκε από τον συνήγορο του πατέρα ότι η πρώην σύζυγος του εντολέως του διέπραξε τα αδικήματα της αρπαγής τέκνων και παραβίασης δικαστικής απόφασης.
Μάλιστα, προσκόμισε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και απόφαση του Αρείου Πάγου με τις οποίες ο πατέρας ορίζεται ως ο έχων την αποκλειστική γονική μέριμνα – αποκλειστική επιμέλεια των ανήλικων τέκνων του, ηλικίας 8 και 6 ετών.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο εντολέας του βρισκόταν πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Ρόδου – Νηπιαγωγείου Ρόδου προκειμένου να παραλάβει τα παιδιά αναμένοντας σχετική εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων.
Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών που παρήγγειλε την παράδοση των ανήλικων τέκνων στον πατέρα σε εκτέλεση της δικαστικής αποφάσεως, παρουσία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Παράλληλα φέρεται να ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, τόσο για την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων όσο και για την παράδοση των παιδιών στον πατέρα τους. Επισημάνθηκε ακόμη, σύμφωνα με την δικογραφία ότι πρέπει να αναμείνει την άφιξη αστυνομικών στο χώρο του σχολείου.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο Δημοτικό όπου τους ανέμενε ο πατέρας και τους ενημέρωσε ότι η πρώην σύζυγός του κατάφερε να αφαιρέσει τα παιδιά και συνέδραμαν στη διαφυγή τους ο διευθυντής και μια εκπαιδευτικός.
Οι τελευταίοι συνελήφθησαν ενώ κινήθηκε διαδικασία για τον εντοπισμό της μητέρας και των παιδιών που βρέθηκαν στην οικία τους όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού διενεργήθηκε έρευνα, εντοπίστηκαν κι έπειτα οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατά την διάρκεια της παραμονής της μητέρας στην Ασφάλεια και κατά τη στιγμή που αστυνομικοί επιχείρησαν να παραδώσουν τα ανήλικα τέκνα στον πατέρα τους, τους απώθησε ενώ παρά τις παραινέσεις και προτροπές να υπακούσει στις εντολές εκείνη ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά.
Η Εισαγγελέας άσκησε χθες διώξεις στην μητέρα πλημμεληματικού χαρακτήρα για αρπαγή κατά συρροή, βία κατά αστυνομικών, απείθεια και παραβίαση δικαστικής απόφασης ενώ στους εκπαιδευτικούς κακουργηματική δίωξη για συνέργεια σε αρπαγή.
Μάλιστα υπήρξε ένταση χθες στο δικαστήριο, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους και για τον πρόσθετο λόγο ότι κρίθηκε ότι όλοι θα πρέπει να κρατηθούν μέχρι την απολογία τους το Σάββατο!
Σημειώνεται ότι η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και διατείνεται ότι έπεσε θύμα βίας από αστυνομικά όργανα ενώ έχει ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του πρώην συζύγου της η οποία θα συζητηθεί σήμερα. Εχει μάλιστα προσφύγει και στο ΕΔΔΑ.
Ο πατέρας εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Βερβέρη, η μητέρα από τους κ.κ. Γ. Μαυρομμάτη, Στέλιο Κιουρτζή και Αρ. Τσάτσο και οι καθηγητές από τους κ.κ. Μ. Κουτσούκο και Ν. Μουτσάκη.

Η απολογία των κατηγορουμένων, κατόπιν εισήγησης της Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου, γίνεται σήμερα.

10:30 Μόλις τώρα ολοκληρώθηκε η απολογία της μητέρας.

10:39 Ξεκίνησε η απολογία της δασκάλας.

11:00 Ολοκληρώθηκε η απολογία της δασκάλας, συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της μητέρας και εκδόθηκε απόφαση προσωρινής απαγόρευσης εξόδου από την χώρα των παιδιών.

11:20 Αφέθηκαν ελεύθεροι η μητέρα και η μια εκπαιδευτικός

14:30 Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και ο δευτερος εκπαιδευτικός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Κάλεσμα στήριξης των δύο εκπαιδευτικών από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Οι γονείς δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους δύο εκπαιδευτικούς που κρατούνται και διώκονται άδικα και μάλιστα για κακούργημα. Αυτοί που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, που δίνουν και την ψυχή τους καθημερινά μέσα στα σχολεία είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι σε τέτοιες καταστάσεις και μπορούν να αποτελέσουν τις παράπλευρες απώλειες, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στους ίδιους αλλά και στους μαθητές.
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 18/4 και ώρα 9.30πμ έξω από το δικαστικό μέγαρο και καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν και να καταδικάσουν αυτό το περιστατικό βίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εγκληματίες! Ζητάμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι και να αποσυρθούν οι άδικες κατηγορίες σε βάρος τους.

Ανακοίνωση της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου ΚΚΕ “Για την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση εκπαιδευτικών”

Η σύλληψη και κράτηση εκπαιδευτικών εδώ και δύο ημέρες μετά από μήνυση γονέα ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους, είναι ενέργεια απαράδεκτη, πρωτοφανής και γεννά πολλά ερωτηματικά.

Συγκινητική και ελπιδοφόρα είναι η αλληλεγγύη που επέδειξαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Το ΚΚΕ απαιτεί να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί.

Ανακοίνωση του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!

Τα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς που υπογράφουμε το παρόν στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με βασικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων τους που άδικα κρατούνται από χθες ως κοινοί εγκληματίες!

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εγκληματίες! Δεν μπορεί λόγω της διαμάχης δυο γονιών για την επιμέλεια των παιδιών τους να βρίσκονται υπόλογοι αυτοί που καθημερινά δίνουν την μάχη για τη μόρφωση των παιδιών μας!

Στεκόμαστε στο πλευρό τους και απαιτούμε :

Την άμεση απελευθέρωση των δύο εκπαιδευτικών!

Την απόσυρση των κατηγοριών!

Καλούμε και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, να πάρουν απόφαση στήριξης και συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της Ρόδου αύριο να δώσουμε το παρόν στο πλευρό των εκπαιδευτικών!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4 ΣΤΙΣ 9:30 π.μ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRA- MARE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ COSMOTE

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Αριστερής Ενωτικής Κίνησης Καθηγητών:

Ρόδος 17-4-2024
Ένα ακόμα περιστατικό κρατικής βίας εξελίσσεται το τελευταίο διήμερο στην Ρόδο με θύματα δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για διευθυντή δημοτικού σχολείου, επί σειρά ετών πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων στο νησί και εν ενεργεία συνδικαλιστή και νηπιαγωγό, γυναίκα και μητέρα ανήλικων παιδιών. Οι δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι επέτρεψαν σε μητέρα να παραλάβει τα παιδιά της από τα σχολεία, ενώ εν τω μεταξύ είχε εκδοθεί απόφαση αλλαγής του κηδεμόνα των παιδιών, την οποία ωστόσο ουδέποτε είχαν παραλάβει οι εκπαιδευτικοί. Όπως πληροφορούμαστε οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές θα εξετάσουν την υπόθεση το Σάββατο και εν τω μεταξύ οι δύο συνάδελφοι θα κρατούνται!
Το γεγονός δεν είναι κατά την γνώμη μας μεμονωμένο. Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης, δυσφήμησης και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που επιδιώκει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την αξιοποίηση δικαστικών αποφάσεων, των δυνάμεων καταστολής, των ΜΜΕ αλλά και το γενικότερο κλίμα
θυμού, βίας και εκφασισμού της κοινωνίας.
Το κλίμα μέσα στα σχολεία είναι εκρηκτικό. Τα επικοινωνιακά παιγνίδια της κυβέρνησης με spot τα οποία διαφημίζουν την βία και με ψηφιακές πλατφόρμες στις οποίες ο καθένας θα μπορεί να απασχολεί τα σχολεία και τις υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας με αβάσιμες καταγγελίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρος ο ελληνικό λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την πλήρη απαξίωση μας που μεθοδεύει η κυβέρνηση με σκοπό να διαλύσει πλήρως το δημόσιο σύστημα παιδείας.
Στεκόμαστε στο πλευρό των δύο συναδέλφων μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την πλήρη αθώωσή τους.
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 17-4-2024 ΣΤΙΣ 10:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΕ ΡΟΔΟΥ:

Απαιτούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι οι 2 συνάδελφοι,

Δενδή και Γκουτζιαμάνης!

Απεργούμε και στηρίζουμε τους συναδέλφους!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Για 2ο 24ωρο παραμένουν κρατούμενοι από την αστυνομική διεύθυνση Ρόδου η συναδέλφισσα Δενδή και ο συνάδελφος Γκουτζιαμάνης.

Προκλητικότατα και θρασύτατα συνελήφθησαν εχτές με αυτόφωρη διαδικασία απο αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα μέσα στο σχολείο τους μπροστά στους μαθητές, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου μετά απο μήνυση γονιού που βρίσκονταν σε διένεξη με την σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια όπου και κρατούνται.

Μας γεμίζει με οργή και αγανάκτηση αυτό το γεγονός. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι τα παχιά λόγια του υπουργείου περί προστασίας των εκπαιδευτικών, είναι στην πραγματικότητα λόγια του αέρα. Αποδεικνύεται ότι είμαστε απροστάτευτοι από γεγονότα όπως οι ενδοοικογενειακές διαμάχες και διαφωνίες γονέων. Αντί να υπάρχει πλέγμα προστασίας καταρχήν των παιδιών , αντί να υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι για τη στήριξη των παιδιών αλλά και των γονιών, στην πράξη οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε τους «διαιτητές», τους δικαστές και οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που πρέπει να κάνουμε… τη δουλειά μας!

Είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση ότι στο νησί που οι παρανομίες και ατασθαλίες του κεφαλαίου είναι άπειρες, η κρατική μηχανή βρήκε να κάνει τη δουλειά της πάνω στους εκπαιδευτικούς, εξαντλώντας την αυστηρότητα της με μια ακατανόητη εκδικητική μανία πάνω σε εργαζόμενους, με οικογένειες. Τους αντιμετωπίζει λες και είναι τίποτα φραγκάτοι μεγαλοαπατεώνες που θα φύγουν από τη χώρα και όχι ως ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Είναι πρόκληση η άρνησή τους που αντί να τους αφήσουν ελεύθερους εισηγούνται να παραμείνουν στην φυλακή μέχρι το Σαββατο που θα γίνει το δικαστήριο λές και πρόκειται για επικινδυνους εμπόρους ναρκωτικών, παιδεραστές και δολοφόνους.

Μας εξοργίζουν όλα αυτά μετά και τις 12 φαστ τρακ αγωγές στην ΔΟΕ για την αξιολόγηση που εκδικάζονταν την επόμενη κιόλας μέρα. Αυτή είναι η «ανεξάρτητη» αστική τους δικαιοσύνη. Αυτήν που την ίδια ώρα που αφήνει ελεύθερους μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων τους, λυγνάδηδες,

γυναικοκτόνους, χρυσαυγίτες και καθε είδους κατακάθια, την ίδια ώρα προφυλακίζει εκπαιδευτικούς μέχρι να δικαστούν. Αυτή η «δικαιοσύνη» που στις κραυγαλέες καταπατήσεις εκτάσεων, παραλιών και αυθαίρετων δομήσεων απο τους μεγαλοξενοδοχους και μεγαλοκαρχαρίες δεν βρίσκει εναν εισαγγελέα να τον στείλει να παρέμβει, παρεμβαίνει όμως αμέσως οταν πρόκειται για τον πλειστηριασμό κανενός σπιτιού φουκαρά ή κανενός εκπαιδευτικού που αγωνίζεται.

Δεν πρόκειται όμως να τους το επιτρέψουμε γιατί είναι:

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Με την στάση μας και την ενότητα που γεννά το δίκιο μας και η οργή μας προς την αδικία θα απαντήσουμε σε αυτούς και σε όλους που μας αφήνουν απροστάτευτους. Τελικά θα αποδείξουμε πως η αυταρχική συμπεριφορά σπάει και συντρίβεται μόνο με την πάλη των εργαζομένων!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ!

 

Αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου που οι συνάδελφοι απολογούνται τόσο ο ΣΕΠΕ Ρόδου όσο και η ΔΟΕ έχουν προκηρυξει 2 τρίωρες στάσεις εργασίας μετατρέποντας τες σε απεργία. Αύριο όλα τα σχολεία του νησιού μας δεν ανοίγουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους αδίκως διωκόμενους συναδέλφους μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου