Μιλώντας σήμερα στην ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, εστίασε στο μήνυμα που πρέπει να αναδείξουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία και συγκεκριμένα ότι δεν πρέπει να έχουμε ποτέ ξανά φασισμό.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω μαζί με τους συνεργάτες των κατακτητών των Γερμανών, που μας κουνούν το δάκτυλο και μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε δυναμικοί όσο θα έπρεπε. Πρέπει να σηκώσουμε τη φωνή μας μέσα από αυτή τη διαδικασία και όχι να την κάνουμε μνημόσυνο όπως μας είπανε των διεκδικήσεων. Να την κάνουμε αγώνα, συνεργασία και σύμπτυξη μετώπου για να μην έχουμε ποτέ πια φασισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης την ζημιά που προκαλούν όσοι προσπαθούν να προσεγγίσουν και πολλές φορές να υιοθετήσουν  ακροδεξιές απόψεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

«Η μεγαλύτερη τιμή που πρέπει σήμερα να αποδώσουμε στα θύματα και οι μεγαλύτερες διεκδικήσεις που έχουμε να βάλουμε απέναντι σε αυτές τις θηριωδίες και τις καταστροφές που έγιναν, είναι να συνεννοηθούμε και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην δούμε ποτέ πια φασισμό».

Κατέθεσε δε και φωτογραφία στην οποία φαίνονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής να κρατούν τη ναζιστική Γερμανική σημαία.

Αμέσως με υψηλούς τόνους και απειλές απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός.

Ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα απαξιώνοντας να ανοίξει διάλογο με φασίστες απογόνους και θαυμαστές των γερμανών κατακτητών.

Γραφείο Τύπου

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ