Τις κατηγορίες της έκρηξης από την οποία µπορούσε να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγµατα καθώς και κίνδυνος σε άνθρωπο και της παρασκευής ναρκωτικών ουσιών (αµφεταµίνης), παρά µη τοξικοµανούς, θα αντιμετωπίσει ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου την 8η Μαΐου 2019 ένας 30χρονος ημεδαπός, µισθωτής γκαρσονιέρας στην οδό Τελχινών, ο οποίος τραυµατίστηκε σοβαρά την 17η Ιανουαρίου 2013 το πρωί µετά από έκρηξη στην κουζίνα.
Ο κατηγορούµενος νοσηλεύτηκε στο Τµήµα Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής και Κέντρο Εγκαυµάτων του Νοσοκοµείου “Γεννηµατάς”, λόγω θερµικού εγκαύµατος στο πρόσωπο, στα ώτα και στις δύο επιφάνειες της τραχήλου ραχιαίας επιφάνειας άκρων χεριού άµφω και έσω σφύρας ολικής επιφάνειας 6.5% της συνολικής επιφάνειας του σώµατος. Οι έρευνες των αστυνοµικών κατέληξαν στο συµπέρασµα ότι ο 30χρονος λειτουργούσε παρασκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριµένα αµφεταµίνης! Μετά από έρευνα στα κατασχεθέντα στην οικία του, σύμφωνα με δύο εκθέσεις της Γ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, προέκυψε ότι πέραν της αμφεταμίνης προέβη στην παρασκευή κι άλλων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα της ουσίας TFMPP (ΤΡΙΦΘΟΡΟΜΕΘΥΛΟΦΑΙΝΥΛΟΠΙΠΕΡΑΖΙΝΗ), της ΒΖΡ (ΒΕΝΖΥΛΟΠΙΠΕΡΑΖΙΝΗ) και ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ.
Προέκυψε επίσης ότι ο κατηγορούμενος παρασκεύαζε και την ουσία ψευδοεφεδρίνη.
Θυμίζουμε ότι εξαιτίας της έκρηξης που σηµειώθηκε εντός του διαµερίσµατος καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα εξωτερικά ανοίγµατα (πόρτες, παράθυρα) και το µεγαλύτερο µέρος του εσωτερικού οικιακού εξοπλισµού. Επίσης δηµιουργήθηκαν ρωγµές σε τµήµατα της τοιχοποιίας και προκλήθηκαν φθορές σε γειτονικά διαµερίσµατα, τόσο στο ίδιο κτήριο όσο και σε διαµέρισµα γειτονικού κτηρίου.
Από αυτοψία που διενεργήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιµαστικοί σωλήνες, φιάλες χηµείας, δύο αντλίες ενυδρείων, µία συσκευή παραγωγής αέρα (κοµπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου καθώς και δοχεία τόσο γεµάτα όσο και άδεια ασετόν σε µεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισµένου. Συγκεκριµένα βρέθηκαν πέντε γεµάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και έξι δοχεία µεταλλικά εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια µε ασετόν.
Οι αστυνοµικοί βρήκαν τους δύο διακόπτες των µατιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοικτούς κάτι που υποδεικνύει ότι δύο µάτια φαίνεται ότι ήταν αναµµένα και πάνω τους βρίσκονταν δύο κατσαρόλες από τις οποίες ελήφθη δείγµα του περιεχοµένου τους για χηµική εξέταση.
Απολογούμενος ο δράστης αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αναφερόμενος στην προσωπικότητά του επεσήμανε ότι είναι παιδί ομογενών από την Αυστραλία και μεγάλωσε σε μια κλασική ελληνική οικογένεια και είχε πολύ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του, όπως κατέθεσε, εργάζεται στην Αυστραλιανή κυβέρνηση και η μητέρα του είναι κοινωνική λειτουργός.
Ο ίδιος φοίτησε στο Norwood Morialta High School και συγκέντρωσε 90.25 βαθμούς με άριστα το 100 στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, δηλαδή σχεδόν άριστα και κατόρθωσε να εισαχθεί στη φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο τμήμα “Bachelor of Medical and Pharmaceurical Biotechology IBBY”, δηλαδή στο τμήμα ιατρικής και φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στα χημικά εργαστήρια δύο εταιρειών.
Προσκομίζοντας στοιχεία επεσήμανε ότι διαθέτει πολύ μεγάλη οικονομική άνεση, τόσο από την περιουσία που διαχειρίζεται, όσο και από την εργασία του, σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρία της Αυστραλίας και δεν είχε κανένα λόγο, να προβεί σε παράνομες πράξεις για πορισμό εισοδήματος.
Υποστηρίζει ότι πράγματι παρασκεύαζε ουσίες αλλά αυτές ήταν ενισχυτικές για την μυϊκή μάζα του σώματός του, η οποία ταυτόχρονα θα περιόριζε την ανάγκη του για φαγητό!!!
Όπως κατέθεσε, η μόνη αρνητική παράμετρος στην ζωή του, η οποία και τον οδήγησε στη θέση που βρίσκεται σήμερα, ήταν μια εμμονή που απέκτησε στην εφηβεία του και είχε να κάνει με την εμφάνιση του σώματός του. Έπεισε τον εαυτό του ότι έπρεπε να διαθέτει ένα απόλυτα γυμνασμένο σώμα, με σμιλεμένους κοιλιακούς, με μεγάλη μυϊκή μάζα και ελάχιστη ποσότητα λίπους.
Λόγω του αντικειμένου των σπουδών του ανακάλυψε ένα φάρμακο, νόμιμο στην αγορά, το ictropin reoonbinant igf του οποίου η λειτουργία, είναι ακριβώς η ανωτέρω, δηλαδή συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξάνοντας τις προτεϊνες στο σώμα, βοηθά στο κάψιμο λίπους.
Εξήγησε επιπλέον ότι τα σκευάσματα που κατανάλωνε σε συνδυασμό με το πρόβλημα της αλλεργικής ρινίτιδας που αντιμετώπιζε από την παιδική του ηλικία και το οποίο τον ανάγκαζε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, με clarityne και Actifed tablets, απολύτως νόμιμα φάρμακα που έχουν ως συστατικό τους, ψευδοεφεδρίνες, του προκαλούσαν μια διεγερτικότητα και ελάμβανε με συνταγή γιατρού και ένα χάπι xanax την ημέρα για να ηρεμεί τα συμπτώματα διεγερτικότητας και άγχους. Στις αρχές του 2012, που εργαζόταν στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρίας, είχαν αρχίσει, όπως είπε, να μελετούν την δημιουργία ενός φαρμάκου, που θα συνέβαλλε στο κάψιμο του λίπους, μέσω της αναγέννησης του νευρικού ιστού του σώματος. Στη Ρόδο ήρθε περί τα μέσα Ιουνίου και συνάντησε μια κοπέλα, την οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Παρότι περί τα τέλη Ιουλίου έπρεπε να γυρίσει στην Αυστραλία, ενημέρωσε τους γονείς του και τους εργοδότες του ότι θα παρατείνει την παραμονή του. Στην πορεία τους ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στο νησί με την κοπέλα του και αναζητούσε εργασία ως φαρμακοποιός.
Η σύντροφός του όμως τον εγκατέλειψε και εκείνος υπέστη κατάθλιψη και άρχισε εκ νέου να αναζητεί γυμναστήρια και χώρους άθλησης, ώστε να δημιουργήσει εκ νέου ένα σμιλεμένο σώμα.
Ξεκίνησε να πειραματίζεται για τη δημιουργία του φαρμάκου, που προαναφέρθηκε και τη μοναδική φορά που αποπειράθηκε να το παρασκευάσει διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατον. Σημειώνει μάλιστα ότι ούτε και αμφεταμίνες μπορούσε να παρασκευάσει.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου θα παραστούν οι δικηγόροι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Ιωάννης Ιωαννίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ