ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουμουτσάκος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κουμουτσακος

Αμήχανη, ασαφή και κατώ­τερη της σοβα­ρό­τη­τας των γεγο­νό­των χαρα­κτή­ρισε ο Γιώργος Κου­μου­τσά­κος τη στάση της κυβέρ­νη­σης στους ισχυ­ρι­σμούς των Τούρκων ότι κατέ­βα­σαν την ελλη­νική σημαία από βρα­χο­νη­σίδα.

Μιλώ­ντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βου­λευ­τής της ΝΔ ξεκα­θά­ρισε ότι “δεν υπάρ­χουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο” και τόνισε ότι “αυτό πρέπει να υπο­στη­ρί­ζει συνεχώς η κυβέρ­νηση ανα­λαμ­βά­νο­ντας διπλω­μα­τική δράση απέ­να­ντι στην τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα”.

Μιλώ­ντας για τις σχε­τι­κές δηλώ­σεις Γιλντιρίμ-Τσαβούσογλου είπε ότι “συνι­στούν ευθεία πρό­κληση της ελλη­νι­κής κυριαρ­χίας” προ­σθέ­το­ντας ότι “αυτές οι δηλώ­σεις γίνο­νται πιο προ­βλη­μα­τι­κές καθώς είχε προη­γη­θεί η τηλε­φω­νική επι­κοι­νω­νία Τσίπρα-Γιλντιρίμ”.”Αυτές και μόνο οι δηλώ­σεις που λένε στην Ελλάδα μην τολ­μή­σεις να κάνεις τίποτα στους Φούρ­νους και αλλού υπο­δη­λώ­νουν στρα­τη­γική αμφι­σβή­τη­σης της εθνικής κυριαρ­χίας” πρό­σθεσε ο κ. Κου­μου­τσά­κος.

Με αφορμή την κίνηση των τριών νέων να υψώσουν την ελλη­νική σημαία σε πέντε νησιά στο σύμπλεγμα των Φούρνων είπε ότι “δεν μπο­ρούμε να επι­κρί­νουμε ανθρώ­πους που έκαναν μια κίνηση σε ελλη­νικό έδαφος. Πρώτα η κριτική στην τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα και μετά να δούμε τι κάνουμε εμείς που πρέπει πράγ­ματι να είμαστε σοβα­ρό­τε­ροι.

Ερω­τη­θείς για την πιθα­νό­τητα θερμού επει­σο­δίου ο βου­λευ­τής της ΝΔ απά­ντησε ότι “η συσ­σω­ρευ­μένη ένταση τόσων μηνών που εξα­πλώ­νε­ται είναι μια ατμό­σφαιρα που μπορεί να υπάρ­ξουν παρα­νο­ή­σεις, λάθος εκτι­μή­σεις και ανθρώ­πινα λάθη και αν κάτι τέτοιο συμβεί μπορεί να περά­σουμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι ένα επει­σό­διο. Η ξεκά­θαρη απά­ντηση είναι ότι δεν μπορεί να απο­κλει­στεί ένα λάθος που θα μπο­ρούσε να οδη­γή­σει σε θερμό επει­σό­διο. Η Ελλάδα μπορεί να το απο­τρέ­ψει όχι όμως με επι­κοι­νω­νια­κές κορώνες εσω­τε­ρι­κής κατα­νά­λω­σης”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.