Ειδήσεις

Στήθηκε «φάμπρικα» εις βάρος των ΑΜΕΑ!

Μια απίστευτη φάμπρικα έχει στηθεί κάτω από τα μάτια των Αρχών με αλλοδαπούς που παίρνουν άδειες παραμονής με πρόσχημα την φροντίδα των ΑμεΑ.

Η προ μηνών κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας η οποία προβλέπει την χορήγηση άδειας παραμονής για εργασία σε μετανάστες, που φροντίζουν ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα ανθρώπους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%, φαίνεται πως έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό μία «αισχρή» φάμπρικα.

To θέμα έχει προσλάβει διαστάσεις και στο νησί της Ρόδου και ενδεικτικό είναι ότι στην ιστοσελίδα των ΑΜΕΑ Ρόδου, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, υπήρξε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα:
«Μετά από καταγγελίες μελών του συλλόγου μας. Κυκλοφορούν διάφοροι οι οποίοι διαδίδουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δίνει χρήματα στα άτομα με αναπηρία!! Το οποίο δεν ισχύει. Εκμεταλλεύονται την εγκύκλιο Α.Π. 43574/2013 13/9/2013 του Υπουργείου Εσωτερικών, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία με ποσοστό 80% και άνω που χρήζουν επίβλεψης ετερου προσώπου να έχουν βοηθούς Ελληνες και αλλοδαπούς.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα τους ζητούν με οικονομικό αντάλλαγμα, να υπογράψουν ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις ότι δήθεν επί ένα χρόνο επέβλεπαν το άτομο με αναπηρία και εξακολουθούν να το επιβλέπουν. Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία να μην υπογράφουν κανένα απολύτως χαρτί το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου