Ειδήσεις

Η Περιφέρεια θα επιδοτήσει τη διαμονή και διατροφή ιατρών

Λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας επιχειρεί να δώσει η περιφερειακή αρχή.
Στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα προκειμένου να υπάρχουν   ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ  στο Γεννάδι και στον Έμπωνα αλλά και γιατροί στα μικρά νησιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή τύπου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Καραμαρίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καραμαρίτη πρόθεση  της περιφερειακής αρχής είναι να επιδοτήσει τη διαμονή και τη διατροφή ιατρών που θα καλύπτουν ανάγκες σε μικρά νησιά.
«Οι γιατροί αρνούνται  να υπηρετήσουν στα νησιά με μισθό ύψους 900 ευρώ.  Εμείς επιδιώκουμε να  επιδοτήσουμε (με 450 ευρώ ανά άτομο)   τη διαμονή και τη διατροφή  40 γιατρών  ώστε να παρέχουν υπηρεσίες στους κατοίκους για τρία χρόνια. Το κόστος του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα φθάσει τις 250.000 ευρώ», δήλωσε ο κ.  Νίκος Καραμαρίτης.
Η περιφερειακή αρχή   επιδιώκει ακόμη   να προχωρήσουν οι διαδικασίες  και να προσληφθούν διασώστες και οδηγοί για τα δύο ασθενοφόρα που χρειάζονται για το Γεννάδι και τον Έμπωνα.
«Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ προσπαθούμε να καλύψουμε τις ελλείψεις του κράτους και να συμβάλουμε ώστε να προσληφθούν διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων . Έχουμε συνεργασία για το συγκεκριμένο  θέμα  με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη. Το κόστος θα φθάσει τις 300.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης.
Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης θα εφαρμοσθεί  και πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους των νησιών. Ομάδες ειδικευμένων  ιατρών θα επισκέπτονται κάθε μήνα  τα  νησιά και θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους. Το κόστος του εγχειρήματος θα φθάσει τις 190.000 ευρώ.
Ο κ. Καραμαρίτης αναφέρθηκε και στην εκποίηση του πλωτού πολυιατρείου της Περιφέρειας που μέχρι τώρα ήταν παροπλισμένο στην μαρίνα Μανδρακίου.
«Προχωρήσαμε στην εκποίηση του πλωτού πολυιατρείου που κινδύνευσε πολλές φορές να βυθιστεί μέσα στη μαρίνα Μανδρακίου. Δέχθηκα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις από το Λιμεναρχείο γιατί το υδροπτέρυγο αποτελούσε  κίνδυνο για τα άλλα πλοιάρια όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές.  Επιπλέον δεν ήταν ασφαλισμένο. Τελικά προχωρήσαμε γρήγορα τις διαδικασίες και εκποιήθηκε», δήλωσε ο κ. Νίκος Καραμαρίτης.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς που γίνονται  στα σχολεία με ευθύνη στελεχών  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.
«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επισκέψεις σε 30 δημοτικά σχολεία  στο Δήμο Ρόδου  και   εμβολιάστηκαν (με αντιφυματικά εμβόλια) 1.700 μαθητές. Στο Δήμο της Κω εμβολιάστηκαν 613 μαθητές. Εστάλησαν και 650 δόσεις εμβολίων στα υπόλοιπα νησιά», δήλωσε ο  κ. Νίκος Καραμαρίτης και πρόσθεσε πως έχουν συγκροτηθεί εμβολιαστικά κλιμάκια  για τους Δήμους Ρόδου, Κω, Τήλου Καρπάθου, Λέρου, Νισύρου, Καλύμνου, Πάτμου, Κάσου, Σύμης και Λειψών.
Με μέριμνα της αρμόδιας διεύθυνσης θα εμβολιαστούν και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.
«Αστυνομικοί και Λιμενικοί εξυπηρετούν τους μετανάστες που έρχονται από χώρες όπου υπάρχουν σοβαρές ασθένειες. Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δεν έχουν κάνει εμβόλια και είναι άοπλοι δηλαδή εκτεθειμένοι σε σοβαρές ασθένειες .  Έχουμε παραδώσει στο λιμενικό,  υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών στα Δωδεκάνησα. Θα στείλουμε εμβόλια και στις Κυκλάδες», δήλωσε ο κ. Νίκος Καραμαρίτης.
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του κοινού εγκρίθηκε η υλοποίηση  προγράμματος που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  των Διευθύνσεων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και θα αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών σε μαθητές.
«Προχωρήσαμε και στην εκπαίδευση των γονιών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών προς τα  παιδιά», δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου