Ειδήσεις

Εισέπρατταν χρήματα δήθεν για Ιδρυμα της Ρόδου

Eνώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου κλήθηκε σήμερα για εξηγήσεις και συστάσεις ένας Ροδίτης επιχειρηματίας, σε ικανοποίηση αιτήματος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου, «Αγιος Ανδρέας», μετά από πληροφορίες και καταγγελίες, που τον φέρουν να εισπράττει παράτυπα δωρεές, τις οποίες και δεν αποδίδει!

Η υπόθεση απασχόλησε για πρώτη φορά τον Οίκο Ευγηρίας «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» την 30ή Μαϊου 2013, όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες και μάλιστα επωνύμως από διαφόρους κατοίκους για τη δράση του.
Το διοικητικό συμβούλιο είχε αναθέσει τότε στον αντιπρόεδρο κ. Μ. Χαραλάμπους να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης, που στην πορεία ατόνησε.

Μόλις πρόσφατα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενημερώθηκαν ότι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, στη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν ουκ ολίγοι επιχειρηματίες και αιρετοί, είχαν εισπραχθεί τρία ευρώ από τον καθένα των συμμετεχόντων υπέρ του Θεραπευτηρίου.
Με δεδομένο ότι μέχρι και χθες δεν υπήρξε ενημέρωση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου για την συγκεκριμένη δράση και δεν αποδόθηκαν τα χρήματα, εκτιμήθηκε ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει τον Εισαγγελέα, ο οποίος και ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Χαραλάμπους.

Στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Θεραπευτηρίου κατέκρινε το γεγονός ότι κυκλοφορούν, χωρίς την έγκρισή του και υπό τύπον εράνου αποδείξεις είσπραξης υπέρ του θεραπευτηρίου με αποτέλεσμα να εκτίθεται για διαδικασίες για τις οποίες ουδέποτε έδωσε έγκριση και από τις οποίες ουδέποτε έλαβε δωρεά.
Μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες με το αριθμ. 858/09.05.13 έγγραφο της Διοίκησης προς δύο καταγγέλλοντες ζητήθηκε να γνωρίσουν εγγράφως στη διοίκηση εάν έχουν στοιχεία για την υπόθεση.
Κατέθεσαν στοιχεία και οι δύο.
Μετά τα παραπάνω ο Διευθυντής κατέθεσε το αριθμ.. 1072/27.05.13 έγγραφό του προς τον Υποδιοικητή το οποίο έχει ως εξής:

«Σας καταθέτω το παρόν ενημερωτικό έγγραφο για πληροφόρηση που είχα σχετικά με την δράση ιδιώτη, ο οποίος συγκέντρωνε χρήματα, δίκην εράνου, υπέρ του παραρτήματος ΘΧΠ Δωδεκανήσου, παράρτημα Παιδιών Ρόδου, (τέως Άγιος Ανδρέας) και σας αναφέρω:
Σήμερα περιήλθε στην κατοχή της υπηρεσίας απόδειξη χωρίς αριθμό και ημερομηνία, ποσού ύψους 20,00 ευρώ την οποία προσκόμισε ο φυσιοθεραπευτής, ιδιώτης, (…) με την ένδειξη στην αιτιολογία είσπραξης «φιλανθρωπικό σκοπό» και όπως ο ίδιος (…) ισχυρίστηκε τηλεφωνικά, οι διακινούσες κυρίες του μπλοκ των αποδείξεων, που φέρει την ένδειξη (…) και ισχυρίζονταν ότι τα χρήματα τα ελάμβαναν υπέρ του Θεραπευτηρίου.
Στο έγγραφό μας ο (…) ανέγραψε τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν οι συγκεκριμένες κυρίες και κάποια από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. Τα στοιχεία του αυτοκινήτου ήταν (…) και οι κυρίες ήταν η μια ξανθιά και η άλλη κοντή μελαχρινή με σγουρά μαλλιά».

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση ομοφώνως αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υποδιοικητή να καθορίσει τις συναντήσεις με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την υπόθεση και να προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου