Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με τον πρόεδρο του ΠΟΗ Κάστρο Νώντα Σαρρή να αντικαθιστά στην προεδρία τον Παναγιώτη Πριστούρη, ο οποίος παραιτήθηκε.

Η πίεση που άσκησε η Γ. Γ. Αθλητισμού για τον σχηματισμό διοικητικού συμβουλίου με μικτή σύνθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποδεσμεύσει τα χρήματα της τελευταίας δόσης της επιχορήγησης του 2017, φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα.

Έτσι, στη νέα διοίκηση τη θέση του γενικού γραμματέα πήρε ο Γιώργος Λέμης, ο οποίος όπως και ο κ. Σαρρής προέρχονται από τη συμπολίτευση, ενώ τη θέση του ταμία κατέλαβε ο Σάββας Τσοπούρογλου, που προέρχεται από την αντιπολίτευση.

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Νώντας Σαρρής έστειλε επιστολή – ενημέρωση, προς όλη την Ελληνική Ποδηλατική Οικογένεια με τις θέσεις του και τους στόχους του, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο για το άθλημα. Την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠ για να δρομολογηθούν τα πολλά και σημαντικά θέματα του αθλήματος που εκκρεμούν.

Στην πρώτη του «επαφή» με τα σωματεία, ο κ. Σαρρής αναφέρει: «Η χρονιά που έφυγε , ήταν ίσως η πιο δύσκολη που πέρασε η Ελληνική ποδηλασία με ευθύνες πολλαπλές και πολλών υπαιτίων. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές όλοι έχουμε την δική μας πληροφόρηση -αντικειμενική η υποκειμενική -, και όλοι αισθανθήκαμε τις τεράστιες δυσκολίες και τον Γολγοθά του αθλήματος, τον τελευταίο αυτόν καιρό. Όλη αυτή η πραγματικότητα, έφερε στις 13/01/2018, μια αλλαγή προσώπων στην κεντρική διαχείριση των θεμάτων του αθλήματος.

Οι αμέσως επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες για όλους εμάς, που αναλάβαμε ευθύνες και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε, ίσως με άλλο τρόπο, για άμεσες λύσεις. Δεν έχουμε το περιθώριο χρόνου, ούτε μια ημέρας. Το λέμε και το εννοούμε αυτό. Ως νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχοντας 31 συναπτά χρόνια ενεργής παρουσίας στο ποδηλατικό γενέσθαι της χώρας μας, οφείλω να αρχίσω μια πρώτη επαφή μαζί σας, προβάλλοντας πολύ γενικά, κάποιες θέσεις μου και αρχές μου που ελπίζω και εύχομαι να καταφέρω συλλογικά -με την βοήθεια όλων – να υλοποιηθούν στην πορεία».

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Π., που θα γίνει στις 14:00, στα γραφεία της Ε.Ο.Π. στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, με θέματα ημερήσιας διάταξης :

1.Επικύρωση πρακτικών προηγούμενων Δ.Σ.

2.Συμπληρωματική αναδιάρθρωση Δ.Σ.

3.Επικύρωση πρακτικού Επιτροπής Μεταγραφών

4.Επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας

  1. Οικονομικά (Ισολογισμός – καθαρή εικόνα – κόστος δελτίων – συγκέντρωση οικονομικών στοιχείων διευκολύνσεων προς Ε.Ο.Π. κ.λ.π.)

6.Εγγραφή δύο νέων Σωματείων ως μέλη της Ε.Ο.Π.

  1. Απόφαση για  δρομολόγηση  διαδικασιών παρουσίασης  ισολογισμού-καθαρής εικόνας οικονομικών της ΕΟΠ-ορκωτοί λογιστές
  2. Νομιμοποίηση προέδρου και ταμία στην Τράπεζα

9.Έγκριση στατιστικής 2017

10.Επικύρωση αγωνιστικού προγράμματος 2018

11.Απόφαση για μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

12.Καθορισμός αρμοδιοτήτων υπαλλήλων και εξουσιοδότηση για χειρισμό facebook και ιστοσελίδας Ε.Ο.Π.

13.Διάφορα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ