Ειδήσεις

ECDC: Στις χώρες «μεγάλης ανησυχίας» η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια χώρα «μεγάλης ανησυχίας» για τον ECDC σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση κατάστασης του κορωνοϊού από τον oργανισμό.

Ως την περασμένη Κυριακή, η συνολική επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) χαρακτηρίζεται από υψηλό και ταχέως αυξανόμενο συνολικό ποσοστό κρουσμάτων και αργά αυξανόμενο ποσοστό θανάτων.

Παρατηρούνται πλέον αυξανόμενα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων και επιδημιολογική κατάσταση υψηλής ή πολύ υψηλής ανησυχίας, ιδίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της ΕΕ/ΕΟΧ. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία περιόρισε τη μείωση της μετάδοσης που επιτεύχθηκε με την εξάπλωση του εμβολιασμού COVID-19 στην ΕΕ/ΕΟΧ.

Το συνολικό ποσοστό κοινοποίησης κρουσμάτων COVID-19 για την ΕΕ/ΕΟΧ ήταν 783,7 ανά 100 000 κατοίκους (809,1 την προηγούμενη εβδομάδα). Το ποσοστό αυτό μειώνεται εδώ και μία εβδομάδα. Το 14ήμερο ποσοστό θανάτων από COVID-19 (58,8 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε σύγκριση με 55,8 θανάτους την προηγούμενη εβδομάδα) παραμένει σταθερό εδώ και τρεις εβδομάδες.

Από τις 29 χώρες με στοιχεία για τις εισαγωγές σε νοσοκομεία ή ΜΕΘ ή την πληρότητα έως την εβδομάδα 49, οι 12 ανέφεραν αυξητική τάση σε τουλάχιστον έναν από αυτούς τους δείκτες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου