Αθλητικά

Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.: Έντονη διαμαρτυρία για την αναγνώριση των πτυχίων

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης διαμαρτύρεται για δημοσιεύματα σχετικά την αναγνώριση των πτυχίων ΤΕΦΑΑ από την ΕΠΟ.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Με αφορμή δημοσιεύματα σε διάφορα site με τίτλο “…η UEFA βάζει στοπ στο νόμο για την αναγνώριση πτυχίων ΤΕΦΑΑ από την ΕΠΟ ….”.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα ως πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής διότι η εν λόγω αναφορά αποτελεί πέρα από ανακρίβεια, και θέση η οποία παραβιάζει κανόνες δικαίου του Ελληνικού συντάγματος καθώς και Ευρωπαϊκές Αρχές και Οδηγίες. Χωρίς κανένας μηχανισμός να ελέγχει τα όσα γράφεται και στην συνέχεια αναδημοσιεύονται, δημιουργείτε εντυπώσεις για τον ρόλο των Ομοσπονδιών και κατά πόσο μπορούν να θίξουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας για την ελεύθερη πρόσβαση μας στην αγορά εργασίας.
Τα αδιαμφισβήτητα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι διασαφηνισμένα από την ελληνική νομοθεσία και οφείλετε να την γνωρίζετε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε νύξη σχετικά με αυτά.
Όσο αφορά την UEFA:
• Αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο τελεί υπό του Ελβετικού συντάγματος.
• Έχει την ευθύνη διεξαγωγής οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και δεν μπορεί πέρα από θέματα εσωτερικών λειτουργιών να επεμβαίνει και να καταστρατηγεί επαγγελματικά δικαιώματα χρησιμοποιώντας μονοπωλιακές τακτικές που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες.
• Δεν μπορεί να παρέμβει σε νομούς κρατών, διότι ως εταιρεία, δεν είναι υπεράνω όποιου Συντάγματος και όποιας Εθνικής νομοθεσίας.
• Ακόμα και στην σύμβαση προπονητικής του 2020 (UEFA coaching convention 2020) στο άρθρο 3 παρ. 4 αναφέρει ότι ‘’…η εν λόγω προπονητική σύμβαση δεν θίγει το δικαίωμα ενός συμβαλλόμενου μέρους να αποδεχτεί οποιαδήποτε εθνικά προσόντα ή ισοδύναμα προσόντα αναγνωρισμένα βάσει της Εθνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σκοπούς των εγχώριων αγώνων ή άλλων δραστηριοτήτων στην επικράτεια του…’’.
Συνεπώς κάθε αναφορά σας σε δήθεν απαγορευτικές διατάξεις της UEFA και ωμή παρέμβαση της, στους νόμους του κράτους, αποτελεί ύβρη προς τους κόπους και τα πτυχία μας.
Βάση της Ελληνικής νομοθεσίας το πτυχίο ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής με ειδικότητα, και η άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή Α’ Κατηγορίας από την Γ.Γ.Α., αποτελούν τον ανώτερο προπονητικό τίτλο και το ανώτερο εργασιακό δικαίωμα εντός της χώρας μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου