Τοπικές Ειδήσεις

Ακατάλληλος για την μεταστέγαση του Κτηματολογίου ο ισόγειος χώρος της νέας πτέρυγας του παλαιού νοσοκομείου

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε χθες η εμπλοκή στην υλοποίηση του σχεδίου προσωρινής μεταστέγασης του Κτηματολογίου Ρόδου στον ισόγειο χώρο της νέας πτέρυγας του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», διαπιστώθηκε ειδικότερα ότι ο προς παραχώρηση χώρος εμβαδού 470 τ.μ. περίπου δεν επαρκεί και απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιος για να τοποθετηθεί ο όγκος του αρχείου του Κτηματολογίου Ρόδου, ενώ επιπλέον δεν δύναται να γίνει μερική μεταστέγαση της υπηρεσίας καθώς το σύνολο του αρχείου και των τόμων αλλά και όλες οι υπηρεσίες είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του στο μεταβατικό στάδιο έως την επισκευή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων.
Πιο συγκεκριμένα χθες η Επιτροπή Στέγασης Δημόσιων Υπηρεσιών που απαρτίζεται από τους κ.κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλα, Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων Α’, ως πρόεδρος, Παναγιώτη Κώστα, υπάλληλο της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων, Ηλιάνα Βασιλειάδη, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Κτηματολογίου Ρόδου και Ευαγγελία Μανωλά, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συνεδρίασε και συνέταξε πρακτικό στο οποίο επισημαίνεται ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος.
Στο πρακτικό αναφέρονται συμπερασματικά τα εξής:
«ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΜΕ
Α) Για την καλή λειτουργία από απόψεως στέγασης του Κτηματολογίου Ρόδου του Υπουργείου Δικαιοσύνης χρειάζεται ακίνητο που να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 1.085 τ.μ. περίπου, ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 868 τ.μ. περίπου (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 290 τ.μ. περίπου και συνολική ωφέλιμη επιφάνεια αποθηκευτικών χώρων 578 τ.μ. περίπου) και λοιποί βοηθητικοί χώροι (χώροι υγιεινής, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων κ.λ.π.) 217 τ.μ. περίπου.
Β) δεν κρίνει κατάλληλο το προσφερόμενο ακίνητο ιδιοκτησίας Δήμου Ρόδου στο κέντρο της πόλεως της νήσου Ρόδου, προκειμένου για τη στέγαση του Κτηματολογίου Ρόδου άνευ ανταλλάγματος και για χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών έως δεκαοκτώ (18) μηνών το ανώτατον ήτοι ισόγειο κτίσμα με παραχωρούμενους χώρους: Αίθουσα Α επιφάνειας 76,63 τ.μ., Αίθουσα Β επιφάνειας 142,18 τ.μ., Αίθουσα Γ επιφάνειας 58,82 τ.μ., Αίθουσα Δ επιφάνειας 36,05 τ.μ., Αίθουσα Ε επιφάνειας 30,79 τ.μ., Αίθουσα Ζ επιφάνειας 30,84 τ.μ., Αίθουσα Η επιφάνειας 61,75 τ.μ., Αίθουσα Θ επιφάνειας 20,45 τ.μ., Αίθουσα I επιφάνειας 15,77 τ.μ., ήτοι συνολική επιφάνεια αυτών 473,28 τ.μ., λόγω μη κάλυψης των αναγκών της προς στέγασης υπηρεσίας σε τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με τις ανάγκες της όπως αυτές περιγράφονται παραπάνω»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου