Για την 21η Απριλίου 2016 αναβλήθηκε χθες από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η συζήτηση αγωγής δημοσιογράφου κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, ως ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί εξ’ αιτίας βαρύτατου τραυματισμού του και σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας που υπέστη μετά από πτώση στα σκαλιά του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Ρόδου στο «Ζέφυρος».
Ο δημοσιογράφος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», μετέβη στο κτήριο του Ζέφυρος την 30ή Αυγούστου 2010, για να λάβει συνέντευξη από τον τότε αντινομάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Μετά το πέρας της συνέντευξης και περίπου κατά τις 13.30, εξήλθε από το κτήριο, συνοδευόμενος από τον κ. Χατζηδιάκο, χρησιμοποιώντας την οπίσθια είσοδο, η οποία καταλήγει στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του συγκεκριμένου κτηρίου.
Κατά την κάθοδό του από τις σκάλες της συγκεκριμένης εισόδου του κτηρίου, ανύποπτος, καθώς δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική πινακίδα και ούτε μπορούσα να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατούσε στα κατώτερα σκαλοπάτια, γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τις σκάλες, εξαιτίας της ολισθηρότητας του δαπέδου καθώς στα σκαλοπάτια υπήρχαν παντού νερά. Τα νερά προέρχονταν από τα δεκάδες κλιματιστικά μηχανήματα που λειτουργούσαν ήδη από τις πρωινές ώρες στο εν λόγω κτήριο και βρίσκονται τοποθετημένα στους ορόφους της οπίσθιας – νοτιοανατολικής πλευράς του κτηρίου.  Ο δημοσιογράφος, που πάσχει από στεφανιαία νόσο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο δεξί πόδι, που δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι σήμερα.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ