Ειδήσεις

ΡΟΜΑ… κατέλαβαν παιδική χαρά στην καρδιά της Π. Πόλης!

Οι «εισαγόμενοι» ΡΟΜΑ παραμένουν ανοικτή πληγή για την πόλη της Ρόδου. Και μπορεί η σεζόν να βαίνει προς το τέλος της, όμως όσοι ΡΟΜΑ ήρθαν για να «εργαστούν»… εποχιακά, επιδιδόμενοι σε παρεμπόριο, επαιτεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες –όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στη Ρόδο- είναι ακόμα εδώ και δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα.
Περίοικοι και καταστηματάρχες της οδού Σολομού Αλχαδέφ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής και της υπομονής τους και όπως καταγγέλλουν στην «δ» κανείς από τους αρμόδιους φορείς δεν τους δίνει σημασία, στο αίτημά τους για την απομάκρυνση των τσιγγάνων μέσα από την παιδική χαρά!


Όπως δηλώνουν στην «δ» κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, στη διάρκεια του καλοκαιριού οι τσιγγάνοι κατέλαβαν την παιδική χαρά στήνοντας εκεί ολόκληρο νοικοκυριό και δεν κουνούν ρούπι!
Εχουν μετατρέψει την παιδική χαρά σε… καταυλισμό όπου μαγειρεύουν, πλύνουν, απλώνουν τα ρούχα τους και κοιμούνται ανενόχλητοι, αποδιώχνοντας τα παιδιά και τους γονείς που επισκέπτονταν την παιδική χαρά.
Οι περίοικοι υποστηρίζουν πως αν και έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, δεν έγινε καμία επιχείρηση απομάκρυνσης με αποτέλεσμα οι ΡΟΜΑ να καταλάβουν το πάρκο, μετατρέποντάς το σε εστία μόλυνσης και προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην εικόνα της περιοχής, απ΄όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.
Μάλιστα, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και μέχρι σήμερα, ξένοι επισκέπτες απαθανάτιζαν τις εικόνες με το υπό κατάληψη από τους ΡΟΜΑ πάρκο και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ παράλληλα όπως καταγγέλλεται στη «δ», η κατάσταση αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά για τους τουρίστες που προσπερνούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής και προτιμούν άλλα, μακριά από το πάρκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς δεν μπορούν πλέον να επισκεφθούν το πάρκο με τα παιδιά τους –από τα λιγοστά που έχουν μείνει στην πόλη της Ρόδου- πέρα από τις τεράστιες φθορές που έχουν προκληθεί στον εξοπλισμό της παιδικής χαράς.
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες είναι ανάστατοι και ζητούν την παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων αρχών για την άμεση απομάκρυνση των ΡΟΜΑ, φοβούμενοι ότι αν δεν γίνει κάτι, δεν αποκλείεται να… ξεχειμωνιάσουν στην περιοχή στήνοντας καταυλισμό σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Παλιάς Πόλης.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δ», αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά, η οποία έχει προκαλέσει την οργή των περιοίκων, που όπως λένε, παραμένουν αβοήθητοι απέναντι στην «εισβολή» των ΡΟΜΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου