Αθλητικά

ΕΙΟ: Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Μετεγγραφών

Την σύνθεση της Επιτροπής Μετεγγραφών ανακοίνωση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Η Επιτροπή Μετεγγραφών της Ε.Ι.Ο. για το 2022, σύμφωνα με το Καταστατικό, τον Κανονισμό των Μετεγγραφών και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο., απαρτίζεται από:
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαστεφάνου, αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ο.
Μέλος: Γεώργιος Καμνής, γενικός γραμματέας Ε.Ι.Ο.
3 μέλη εκ φιλάθλων, οι κ.κ. Κεφαλά Βασιλική, Ρούσσου Αικατερίνη και Γκαρίπης Στυλιανός».
Κατάρτιση προγράμματος Open Πανελληνίων Διασυλλογικών Αγώνων 2022 -2023, αιτήματα για ανάληψη Πανελληνίων Διοργανώσεων
Από εκεί και πέρα η ΕΙΟ ενημέρωσε τα σωματεία και τους ομίλους για την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος για την σεζόν 2022-2023.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Αγωνιστική περίοδος 01/11/2022 έως 31/10/2023
1.Κατάρτιση προγράμματος Open Πανελλήνιων Διασυλλογικών Αγώνων 2022 -2023
Για την ορθή και έγκαιρη κατάρτιση του προγράμματος των Open Πανελλήνιων Διασυλλογικών Αγώνων για το 2022-2023, παρακαλούνται οι όμιλοι όλων των περιφερειών όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν το σχετικό επισυναπτόμενο έντυπο στα e- mail: secretariat@eio.gr και sports@eio.gr μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2022.
Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να καταρτίσετε το πρόγραμμα των διασυλλογικών σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αναβολών, ματαιώσεων , αλλαγών ημερομηνιών των προγραμματισμένων αγώνων ή αιτήματα για προσθήκη μη προγραμματισμένων αγώνων, που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή τήρηση του προγράμματος.
Τα σχετικά αιτήματα θα γίνουν δεκτά και θα καταρτιστεί το πρόγραμμα σύμφωνα με την ημερομηνία του αριθμού πρωτοκόλλου εισερχομένου καθώς δεν υπάρχουν κλειδωμένες ημερομηνίας τέλεσης αγώνων από τις προηγούμενες χρονιές.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2022-2023 , έχει οριστεί η Πανελλήνια Πρόκριση OPTIMIST U16 και ILCA 4 για τις 14-19/03/2022 και το 1ο 15ημερο του Νοεμβρίου του 2023 θα πραγματοποιηθεί το ‘’32ο ΑTHENS INTERNATIONAL SAILING WEEK 2023’’ για κατηγορίες ανάπτυξης και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των Ολυμπιακών κατηγοριών και ΑμεΑ, και καλό θα είναι για το συγκεκριμένο διάστημα να μην προγραμματιστούν διασυλλογικοί αγώνες.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Όμιλοι που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν Open Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες, θα πρέπει να συμπληρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργείου Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ 435525/13.09.2022.
2. Αιτήματα για ανάληψη και διεξαγωγή Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων- Προκρίσεων και Κυπέλλων.
Για τον ορθό και έγκαιρό προγραμματισμό και την κατάρτιση του προγράμματος διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και των Προκρίσεων, παρακαλούνται οι όμιλοι όλων των περιφερειών όπως συμπληρώσουν και υποβάλλουν φάκελο αιτήματος ανάληψης Πανελληνίου Πρωταθλήματος-Πρόκρισης, έως και τον Φεβρουάριο του 2023 στα e-mail: secretariat@eio.gr και sports@eio.gr.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Όμιλοι που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν αγώνες, όπως Open Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Πανελλήνιες Προκρίσεις, θα πρέπει να συμπληρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ 435525/13.09.2022.
Να έχουν την απαραίτητη από το νόμο και το καταστατικό δραστηριότητα, θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν στις τακτικές και στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας.
Ο αρμόδιος έφορος της περιοχής θα βεβαιώνει την καταλληλόλητα των εγκαταστάσεων και την τήρηση όλων όσων αναφέρονται σύμφωνα στον φάκελο υποψηφιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι Όμιλοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει στις αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις που έχουν ως θέμα τον καταρτισμό του ετήσιου προγράμματος αγώνων του 2022.
Οι όμιλοι στους οποίους θα ανατεθούν οι παραπάνω αγώνες θα υπογράψουν συμφωνητικό με την Ε.Ι.Ο. σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων.
Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. θα αναθέσει τους αγώνες σε αυτούς που πληρούν τις περισσότερες προϋποθέσεις.
Για τα επόμενα 3 χρόνια οι συγκεκριμένοι Όμιλοι δε θα αναλάβουν πρωτάθλημα οποιασδήποτε κατηγορίας, εκτός εάν δεν υπάρχει άλλο σωματείο που να πληροί τις προϋποθέσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου