Τοπικές Ειδήσεις

Προχωρεί η β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η Β’ φάση της πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, για τη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, στις 18 Σεπτεμβρίου θα ζητηθεί η επικαιροποίηση των κενών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και μετά τον έλεγχο και την επικύρωσή τους από τους Περιφερειακούς Διευθυντές η Β! φάση προσλήψεων θα γίνει στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου.
Αυτή τη στιγμή, έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 60% τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού. Μετά την ολοκλήρωση του νέου κύματος προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, αναμένεται να μειωθούν αισθητά οι ελλείψεις.
Όπως μάλιστα σημειώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 95% οι θέσεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς στα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάντα μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στα σχολεία του νομού.
«Η β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρόκειται να ξεκινήσει στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια κενά στα σχολεία μας, πιστεύω όμως ότι θα μειωθούν σημαντικά μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης προσλήψεων έκτακτου προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει καλυφθεί το 95% των θέσεων των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό.
Γενικότερα η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά, με τα βιβλία να είναι στα σχολεία πολύ πριν το πρώτο κουδούνι. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα καλυφθούν τα κενά», δήλωσε στη «δ» ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Στο μεταξύ, η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου επιμένει στη μοριοδότηση των πινάκων αναπληρωτών και στην επαναφορά του μέτρου διπλομοριοδότησής τους, στις δυσπρόσιτες περιοχές, που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που νησιά, όπως το Καστελόριζο, έχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανλησου, Ανδρέα Μαρίνο, χρειάζεται η επαναφορά του συστήματος της διπλομοριοδότησης των αναπληρωτών που θέλουν να υπηρετήσουν σε σχολεία της περιοχής μας ώστε να επανέλθει και σε αυτόν τον τομέα η κανονικότητα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν στελεχωμένα όλα τα σχολεία. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν να υπάρχουν κενά, κυρίως στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι μετά την α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών τα κενά θα ήταν ακόμη μικρότερα, απλά κάποιοι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάστηκαν στα σχολεία που τοποθετήθηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου