Αθλητικά

Πένθος για τον George Zaras

• Συλλυπητήριο μήνυμα της Οργανωτικής Επιτροπής για την απώλεια του George Zaras, εμπνευστή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του George Zaras, εμπνευστή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, εξέδωσε η Οργανωτική Επιτροπή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«H Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του George Zaras, εμπνευστή του Roads to Rhodes Marathon!
Ο George Zaras ομογενής Έλληνας της Αμερικής, αναζητώντας έναν ουσιαστικό τρόπο για να βοηθήσει τον τόπο του που τόσο πολύ αγαπούσε, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στη μητέρα του με καταγωγή από τα Κοσκινού Ρόδου (το γένος Αϊβάζη), θεώρησε εξαιρετική ιδέα τον σχεδιασμό μιας μαραθώνιας διαδρομής στο νησί του. O πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε το 2014 και έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για τη διεθνή δρομική κοινότητα, συντελώντας στην ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο κατά την πρώιμη σεζόν, από τους κύριους στόχους της διοργάνωσης και του εκλιπόντος. Για την απώλεια του George Zaras, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου & αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, δήλωσε τα εξής:
‘’Ο αδόκητος και πρόωρος θάνατος του George Zaras μας συγκλονίζει και μας θλίβει βαθύτατα. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, οφείλει την ύπαρξή του στην πρωτοβουλία του George Zaras και στη μεγάλη αγάπη που έτρεφε για τη Ρόδο. Χαίρομαι προσωπικά που μοιράστηκα το όραμά του αυτό. Η ιδέα μετουσιώθηκε σε πράξη και σήμερα ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου-μία διοργάνωση μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος-αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές από 50 και πλέον χώρες του κόσμου.
Εκ μέρους όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου θα ήθελα να εκφράσω θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος, του καλού και εγκάρδιου μας φίλου, άριστου οικογενειάρχη και επιτυχημένου επιχειρηματία. Δεσμευόμαστε ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου/ Roads to Rhodes Marathon θα συνεχίσει να ακτινοβολεί στην υφήλιο, θέτοντας το αγαπημένο νησί του εμπνευστή του αγώνα, στο επίκεντρο του διεθνούς δρομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος’’».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου