1. Ομαδικά πυρά δέχεται με διαφορετικές (;) αποχρώσεις η υπουργός μετανάστευσης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Περιφρονητικές και αισχρές αναφορές στην ίδια με το μικρό της όνομα, ( Τασία ή κυρά Τασία), υβριστικά σχόλια σε αποσπάσματα δηλώσεών της. Ενας γενικευμένος πόλεμος φανατικού ρατσισμού. Στην ουσία βέβαια αυτή η επιθετικότητα δεν αφορά κυρίως την Τασία Χριστοδουλοπούλου, και τις πολιτικές της, αλλά εκφράζει είτε τα λαϊκιστικομικροπολιτικά κάποιων και κάποιων άλλων την απέχθεια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με πρόσχημα την… καθαρ(ι)ότητα. Μπορεί σε πολλές των περιπτώσεων και τα δύο μαζί. \
2. «Δεν με νοιάζει ποια είναι και τι κάνει, απ’ το μαλλί και μόνο καταλαβαίνω πως μας κυβερνούν ψυχασθενείς». Είναι κάποια από τις δεκάδες λεζάντες που είδα να συνοδεύουν, τη φωτογραφία της αναπληρώτριας υπουργού των Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου. Εντυπωσιακό με πόση ευκολία σπεύδουν ορισμένοι να την κρεμάσουν στα μανταλάκια του διαδικτυακού περιπτέρου όχι γι’ αυτά που έχει κατά καιρούς δηλώσει, όχι για ότι έχει γράψει ή πρεσβεύει, αλλά γιατί -από κάποια γονιδιακή επιταγή φαντάζομαι- το τριχωτό της κεφαλής της αρνείται να υπακούσει στις προσταγές του κοινοβουλευτικού στιλ, με τα κρεπαρισμένα ατσαλάκωτα καρέ και τις γαμήλιες μπούκλες.
3. Την ίδια στιγμή, η Ντέλια, αφού κόβει συντάξεις, παύει να είναι γυναίκα, είναι άφυλο εργαλείο λιτότητας και ως τέτοιο μπορεί να αποκηρυχθεί ως πόρνη. «Η Ντέλια ήταν κ@@ωμένη για περικοπές… περιμένοντας το ραντεβού πολυτελείας, 400 δισεκατομμυρίων ευρώ», έγραψε αθηναϊκή εφημερίδα. Συμπέρασμα : Οποιος εκφράζει τον αποτροπιασμό του γι’ αυτού του είδους την «κριτική» γίνεται πάραυτα ή νεοκομμουνιστής ή φορέας της ιδεολογίας του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης (για την περίπτωση της Ντέλιας).
Προφανώς ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κρίνει και να διαπιστώνει, να εκτιμά και να συμπεραίνει με όποια κριτήρια επιλέγει να υιοθετεί. Να συμφωνήσουμε όμως, για να μην απορούμε μετά, πως εδώ η χώρα χάνεται κι εμείς συστηματικά ασχολούμαστε με τρίχες και επίπεδο κομμωτηρίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ