Τοπικές Ειδήσεις

«Ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου»

Πέρα από την υποστήριξη των αναγκών επιβίωσης των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου μεριμνούμε για την ψυχολογική υπο-στήριξη και ενδυνάμωση τους.Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού έχουν αυξήσει τον αριθμό των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν οικονομικό στρες, την ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, και κατά συνέπεια το φόβο απώλειας του εισο-δήματος τους.

Το μοίρασμα των σκέψεων, της αγωνίας, του πόνου καθώς και η εκτό-νωση μέσω της επικοινωνίας και της επαφής με άλλους ομοιοπαθείς, μετριάζουν κατά πολύ το βάρος της κατάστασης.

Με αυτό το σκεπτικό η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», οργανώνει ομάδες υ-ποστήριξης με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για τους συνδημότες μας, που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπω-λείου.

Στις ομάδες αυτές θα γίνονται συναντήσεις, συζητήσεις, ανταλλαγή από-ψεων, εμπειριών και προβληματισμών, με την υποστήριξη ειδικών επι-στημόνων, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού.

Οι ομάδες θα έχουν διάρκεια 2 ώρες και θα πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στο χώρο της Διόδου, με πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 6.00-8.00μ.μ.

Υπάρχει η δυνατότητα τις ώρες εκείνες να λειτουργεί ταυτόχρονα ομάδα παιδιών.

Όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Κοιν. Πα-ντοπωλείου 22410-20243 και της Διόδου στο 22410-77205.

Υπο(ψυχο)στηρίζουμε έμπρακτα!!!

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου