Να μένουν στα σπίτια τους και μην συγκεντρώνονται σε παρέες άνω των δέκα ατόμων, ζήτησαν από τους κατοίκους της Βαρκελώνης οι καταλανικές αρχές την Παρασκευή, λόγω της αύξησης που παρατηρείται της τελευταίες ημέρες σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλωνίας, ζητώντας από τους κατοίκους της ισπανικής πόλης να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο εάν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.

Σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές, η κλήση αυτή προς τους κατοίκους της Βαρκελώνης έχει σκοπό να αποφευχθεί ένα νέο lockdown στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. «Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούμε αυτά τα μέτρα τώρα, είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε το lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας της περιεφερειακής κυβέρνησης, Άλμπα Βέργκες.

«Πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν δεν είναι απαραίτητο να βγουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους η Μεριτζέλ Μπουντό, ανακοινώνοντας παράλληλα το κλείσιμο των κινηματογράφων, των θεάτρων και των κέντρων διασκέδασης, την απαγόρευση των επισκέψεων στους οίκους ευγηρίας, καθώς και τον περιορισμό στο 50% των πελατών στα μπαρ και στα εστιατόρια.

Η Ισπανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων δύο μηνών την Πέμπτη, καθώς καταγράφηκαν 580 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Καταλωνία και την Αραγωνία να παρουσιάζουν τα περισσότερα.

Ισραήλ: Η χώρα επιβάλλει και πάλι περιορισμούς

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει από σήμερα “ενδιάμεσα μέτρα για να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown” εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των νέων κρουσμάτων της Covid-19, που εντοπίζονται καθημερινά, και ανακοίνωσε το κλείσιμο ορισμένων δημόσιων χώρων κατά τα σαββατοκύριακα.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Κυριακής και αυτό μέχρι νεωτέρας, τα εστιατόρια και οι αίθουσες αθλητισμού θα είναι κλειστά, όπως και “τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι βιβλιοθήκες, οι ζωολογικοί κήποι, τα μουσεία, οι πισίνες, τα τουριστικά αξιοθέατα και τα τραμ”, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργείου Υγείας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ