Ξεκάθαρες επιλογές για αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ενημέρωση κυβερνητικού αξιωματούχου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών και να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση.

Επιπλέον, έθιξε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας ότι είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Τέλος, ζήτησε να συζητηθεί αναλυτικά η σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε μέσω Twiiter πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστάσιάδης έθεσαν το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπάρεντ Λέιτς έγραψε: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπήρξε σύντομο μήνυμα για τις σχέσεις με την Τουρκία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ